Συνοικία Άβαντος Αλεξανδρούπολης: Γι’ αυτό το λόγο την επισκέφθηκαν αυτοκίνητα του Διπλωματικού Σώματος

Θέμα συζήτησης έχει γίνει τα τελευταία εικοστετραωρα η εμφάνιση οχηματος με πινακίδες του Διπλωματικού Σώματος στην συνοικία Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη το απόγευμα της Κυριακής.

Η εμφάνιση του οχήματος πυροδότησε πλήθος σεναρίων, που δεν αναφερθούν στο παρόν κείμενο, όμως τελικά η εξήγηση είναι πολύ πιο απλή από όσα σκέφτηκαν τα μυαλά ορισμένων.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη στήθηκαν κάλπες για τις εκλογές ανάδειξης πρόέδρου της Ρωσίας, ώστε να ψηφίσουν και οι Ρώσοι υπήκοοι της ευρύτερης περιοχής. Η κάλπη στήθηκε στο δημαρχείο, μερίμνη του Ρωσικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης και για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας στην πρωτεύουσα του Έβρου βρέθηκαν πέντε υπάλληλοι του Διπλωματικού Σώματος με αυτοκίνητα.

Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα βρέθηκε όντως στην οδό Άβαντος και ο λόγος της “επίσκεψής” του εκεί, ήταν για να μεταφέρει υπάλληλο του Διπλωματικού Σώματος ο οποίος συνέλεγε ψήφους από Ρώσους υπηκόους της Αλεξανδρούπολης που κατοικούν στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά δήλωσαν αδυναμία προσέλευσης στην κάλπη του δημαρχείου, πλην όμως επιθυμία συμμετοχής στη διαδικασία.

Για την ιστορία να πούμε ότι στην κάλπη της Αλεξανδρούπολης ψήφισαν 354 Ρώσοι υπήκοοι, που “σταύρωσαν” τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε ποσοστό 93%.