Ο. Γιοβάνοβιτς: “Στόχος μου να επισκεφτούν όλοι οι Σέρβοι την Αλεξανδρούπολη μια φορά στη ζωή τους”

Στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη βρέθηκε για τρεις μέρες η opinion maker από τη Σερβία, Ολιβέιρα Γιοβάνοβιτς, η οποία ετοιμάζει στη χώρα της ένα event τουριστικής προβολής της Ελλάδας και δη της Αλεξανδρούπολης και τη Σαμοθράκης τον προσεχή Μάιο.

“Ο Μάιος είναι η περίοδος που οι Σέρβοι οργανώνουν τις διακοπές τους” είπε η κα Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, με το πέρας των επαφών της στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη, για να συμπληρώσει ότι από τη θέση που κατέχει και μέσω των συμφωνιών που έχει κλείσει με μεγάλα τουριστικά γραφεία της χώρας της, θα διαφημίσει την Αλεξανδρούπολη ως τον Νο1 τουριστικό προορισμό για φέτος.

Το event που διοργανώνει στο Βελιγράδι η κα Γιοβάνοβιτς αποτελεί θεσμό για τη σερβική πρωτεύουσα, ενώ η Αλεξανδρούπολη επελέγη ως πρωταγωνίστρια επειδή είναι πολύ όμορφη πόλη, επειδή είναι εύκολα προσβάσιμη από τη Σερβία, επειδή συνδυάζει και τη Σαμοθράκη και επειδή είναι μία περιοχή που μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα και να φιλοξενήσει όλο το φάσμα των τουριστών – από οικογενειάρχες μέχρι φυσιολάτρες ή νεαρούς party animals.

Η πρώτη επαφή του δήμου Αλεξανδρούπολης με την κα Γιοβανοβιτς έγινε πριν από 20 ημέρες στο Βελιγράδι και την τουριστική έκθεση που έγινε εκεί. Στην έκθεση συμμετείχε ο δήμος Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής τον δήμαρχο – γεγονός που επεσήμανε ως πολύ θετικό η κα Γιοβάνοβιτς- αλλά και αντιπροσωπεία της Σαμοθράκης αποτελούμενη από επαγγελματίες του νησιού.

Η κα Γιοβάνοβιτς είπε χαρακτηριστικά ότι στόχος της είναι “κάθε Σέρβος να επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη, έστω μία φορά στη ζωή του” ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που οργανωμένα η Αλεξανδρούπολη και η Σαμοθράκη αντιμετωπίζονται ως τουριστικός προορισμός “δίδυμο”.