Ω, τι κόσμος μπαμπά! – Το 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει το έργο του Κ. Μουρσελά

Η θεατρική ομάδα BORORO του 3ου ΓΕ.Λ Αλεξανδρούπολης σας προσκαλεί στο έργο «Ω , τι κόσμος, μπαμπά!» του Κώστα Μουρσελά την Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ.Αλεξανδρούπολης, με χορηγό επικοινωνίας το reportal.gr

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1973 στη Θεσσαλονίκη και το χειμώνα του 1973-1974 στην Αθήνα. Ωστόσο, εξακολουθεί και σήμερα, την εποχή της οικονομικής και ηθικής κρίσης, να παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη μοντέρνα γραφή του. Είναι έργο σπονδυλωτό- αποτελείται από ξεχωριστά, αυτοτελή μέρη, τα οποία όμως έχουν εσωτερική συνοχή και ίδιο θεματικό άξονα.

Οι χαρακτήρες – όλοι τους είναι πρωταγωνιστές – αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η φτώχεια, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η επιθυμία για κοινωνική επαφή, αποδοχή και καταξίωση, η προδοσία, η υποκρισία, οι ενδοοικογενειακές σχέσεις. Το σαθρό πολιτικό σύστημα και τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ ελέγχουν τη ζωή τους. Ο θάνατος και ο έρωτας με σταθερή παρουσία σε όλο το έργο βρίσκονται σε συνεχή διαπάλη.

Πρόκειται για ένα σατιρικό έργο που σαρκάζει και στηλιτεύει – συχνά με κυνικότητα – τον κομφορμισμό των σύγχρονων ανθρώπων, την πολιτική απάθεια, την απροθυμία για αντίσταση, την αδιαφορία για οτιδήποτε συμβαίνει έξω από την πόρτα του σπιτιού μας. Αποτελεί διαμαρτυρία των νέων για τον κόσμο των ενηλίκων και κραυγή αγωνίας για την κατάρρευση των αξιών.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες
Αγγελώνια Πολύμνια, Ψύλλα Μαρία

Είσοδος 2 €