Τα ΕΛΤΑ παρουσιάζουν 5 γραμματόσημα βγαλμένα από ιατρικό μικροσκόπιο!

Μια πρωτοποριακή Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων με τίτλο «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο» εκδίδουν και κυκλοφορούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

Για πρώτη φορά, αποτυπώνονται σε γραμματόσημα κύτταρα, που σχηματίζουν εικόνες και παραστάσεις αντίστοιχης ομορφιάς με αυτή που συναντά κανείς σε πίνακες ζωγραφικής.

Πέντε φωτογραφίες μέσα από το μικροσκόπιο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ιστολογίας-Εμβρυολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κυρίας Λαμπροπούλου Μαρίας, προσαρμόζονται σε γραμματόσημα,  μεταλλάσσοντας με αυτό τον τρόπο την ψυχρή Ιατρική Επιστήμη σε Τέχνη.

Η κα Λαμπροπούλου, πριν από 1,5 χρόνο περίπου είχε κάνει μία ολόκληρη έκθεση με “έργα” που δημιούργησε μέσα από το μικροσκόπιο της, η οποία είχε φιλοξενηθεί στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης. Το reportal.gr είχε καλύψει τότε το γεγονός και μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ

Η επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς γραμματοσήμων «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο» θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, από την Πρόεδρο του ΔΣ των Ελληνικών Ταχυδρομείων κυρία Σταυράκη Ευφροσύνη.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από τα ΕΛΤΑ, τελεί υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:30 στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ (Βασιλέως Αλεξάνδρου 26, Αλεξανδρούπολη) και θα είναι ανοικτή για το κοινό.