Η αγελάδα από την Ελλάδα που έμεινε “κρατούμενη” για 21 μέρες στην Τουρκία

Ένα τραγελαφικό περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή “Αυτοψία” του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, που με αφορμή τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους βρέθηκε στην ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου.

Ιχνηλατώντας το μονοπάτι που τελικά οδήγησε τους δύο στρατιωτικούς στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, ο Αντώνης Σρόιτερ, συνάντησε και έναν κτηνοτρόφο από τις Καστανιές, ο οποίος πριν από εννέα χρόνια -όπως διηγήθηκε ο ίδιος- είχε αναγκαστεί να φροντίζει μία από τις αγελάδες του στην Αδριανούπολη, καθώς το ζώο την ώρα που έβοσκε είχε περάσει τα σύνορα και είχε “συλληφθεί”.

Πιο συγκεκριμένα, ο κτηνοτρόφος διατηρεί τη μονάδα του στις Καστανιές και το ζώο πέρασε από τα χερσαία σύνορα στην τουρκική πλευρά, όπου οι εκεί στρατιώτες το είχαν αιχμαλωτίσει αμέσως και το είχαν φυγαδεύσει στην Αδριανούπολη. Ο κτηνοτρόφος είχε αναγκαστεί να μεταβεί στην Τουρκία, να ψάξει μόνος του το ζώο και να μάθει μετά από πολύ κόπο ότι οι κτηνιατρικές αρχές της Αδριανούπολης το κρατούσαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κτηνιατρείου.

Η άτακτη αγελάδα είχε τεθεί σε καραντίνα, η οποία είχε διαρκέσει 21 μέρες – διάστημα κατά το οποίο ο κτηνοτρόφος πήγαινε καθημερινά στην Αδριανούπολη για να το επισκέπτεται και να το φροντίζει! Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος, η αγελάδα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της και μάλιστα είχε φτάσει στο στάβλο εγκλωβισμένη σε ειδικό όχημα και συνοδευόμενη από περιπολικά!

Στην ίδια εκπομπή, ο Αντώνης Σρόιτερ φιλοξένησε και τους γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη -του ενός εκ των δύο φυλακισμένων στρατιωτικών- σκιαγραφώντας την αγωνία τους για τις δύσκολες ώρες που περνά το παιδί τους, ενώ το δεύτερο μέρος της ήταν αφιερωμένο στο Δέλτα του Έβρου με ψαράδες της περιοχής να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους με τις τουρκικές αρχές, ενώ έγινε και αναφορά στην δολοφονία του στρατιώτη Καραγώγου -επίσης στο Δέλτα του Έβρου- περίπου πριν από 30 χρόνια.