Δέκα νεκρά και δέκα αγνοούμενα σκυλιά στα Δίκελλα – Σε συναγερμό οι φιλόζωοι

Μεγάλη κινητοποίηση στις τάξεις των φιλόζωων της Αλεξανδρούπολης έχει προκαλέσει το περιστατικό μαζικής θανάτωσης σκύλων στην περιοχή των Δικέλλων με δηλητηριασμένα δολώματα, δηλαδή φόλες. Το συμβάν καταγράφηκε πριν από μερικές ημέρες και όπως καταγγέλλουν οι φιλόζωοι, θανατώθηκαν τουλάχιστον δέκα σκυλιά και άλλα τόσα έχουν χαθεί από την περιοχή με τους περισσότερους να πιστεύουν ότι έχουν και αυτά καταναλώσει φόλα.

Αυτή τη φορά όμως οι φιλόζωοι ξεκίνησαν μία πολύ μεγάλη κινητοποίηση ενεργοποιώντας όλο τον μηχανισμό των τοπικών αρχών, αρχής γενομένης από την Εισαγγελία όπου κατέθεσαν όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος, αλλά και τις υποψίες τους για συγκεκριμένα πρόσωπα που ενδεχομένως τέλεσαν το αδίκημα.

Πέραν τούτου, ζήτησαν και έλαβαν τη συνδρομή της Αστυνομίας, τη συνοδεία της οποίας επισκέφθηκαν την περιοχή των Δικέλλων για να ενημερώσουν τους κατοίκους ότι πλέον οι έλεγχοι θα είναι επαυξημένοι, αλλά και να ζητήσουν τη συνδρομή τους καλώντας τους  να καταγγέλλουν οποιαδήποτε “ύποπτη” κίνηση.

Σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης θα τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ενημερώθηκαν και οι στρατιωτικές αρχές της περιοχής.

Τέλος την περιοχή “επιθεώρησε” και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που ήρθε από τη Δαδιά όπου ζει με την κηδεμόνα του κα Έλλα Κρετ. Ο σκύλος εντόπισε ακόμη ένα κουφάρι ζώου – θύματος της μαζικής θανάτωσης των προηγούμενων ημερών και η κηδεμόνας του, δήλωσε την πρόθεσή της να συνδράμει και στο μέλλον εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Τέλος, οι φιλόζωοι εκτιμούν ότι η τόσο μεγάλη έκταση που πήρε το ζήτημα, ίσως τελικά να λειτουργήσει αποτρεπτικά και για άλλους επίδοξους δολοφόνους ζώων στο μέλλον, μιας και στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης οι φόλες στα αδέσποτα είναι -δυστυχώς- συχνό φαινόμενο.