26 Σύλλογοι και Φορείς από τις Φέρες διαδηλώνουν σήμερα στους Κήπους

Στο τελωνείο των Κήπων θα φτάσουν στις 14.00 το μεσημέρι, σήμερα Δευτέρα 12/03 εκπρόσωποι και μέλη 26 συλλόγων και φορέων από την περιοχή των Φερών με σκοπό να διαδηλώσουν υπέρ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης από την Πέμπτη 01/03.

Στην ανακοίνωση της κινητοποίησης, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Είναι ευθύνη όλων μας, που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στα σύνορα της χώρας μας, να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα προς όλες τις πλευρές:
Ζητάμε τη γρήγορη απελευθέρωση των παιδιών μας!
Οι οικογένειες των στρατιωτικών μας είναι οικογένειες όλων μας και θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας!!
Το μόνο που μας χωρίζει από τους γείτονες μας είναι 100 μέτρα νερού […]”

Στο τελωνείο των Κήπων θα διανεμηθούν και φυλλάδια που στόχο έχουν να φτάσουν στη γείτονα χώρα, γι’ αυτό και θα είναι γραμμένα στην τουρκική γλώσσα και το περιεχόμενο τους, θα αναφέρει:

“Βρισκόμαστε εδώ Αγρότες ,κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες, απλοί πολίτες, σύλλογοι κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή των Φερών και του Τυχερού , εμείς που μας βλέπεται και σας βλέπουμε κάθε μέρα. Είμαστε εμείς που σας λέμε καλημέρα το πρωί και εσείς καληνύχτα το βράδυ. Που τα σύνορα και το ποτάμι δεν μας χωρίζουν και ερχόμαστε σε εσάς και εσείς έρχεστε σε εμάς, γιατί μας αρέσει αυτό το διαφορετικού που είμαστε . Ήρθαμε ειρηνικά να ζητήσουμε την συμπαράσταση σας και ενώσετε την φωνή σας μαζί μας, προς κάθε κατεύθυνση στην χώρα σας, ότι οι δύο στρατιωτικοί μας θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, να επιστρέψουν άμεσα στην πατρίδα τους . Ας μην αφήσουμε ένα τυχαίο περιστατικό να χαλάσει αυτό που οι δύο λαοί μαζί χτίσαμε. Τέτοια περιστατικά γινόταν πάντα και από εσάς και από εμάς και γρήγορα τερματιζόταν. Αυτό που γίνεται τώρα είναι άδικο και το άδικο δεν το θέλει ούτε ο Θεός”