Στην Αδριανούπολη σήμερα οι γονεις των δυο στρατιωτικών για επισκεπτήριο

Στην Αδριανούπολη θα βρεθούν σήμερα οι γονεις των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου F-5 προκειμένου να δουν τα παιδιά τους για δεύτερη φορά από την ημέρα που συνελήφθησαν.

Το προηγούμενο επισκεπτήριο που είχαν δεχθεί ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης από τους γονείς τους ήταν τη Δευτέρα 05/03 αμέσως μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης τους που είχαν υποβάλλει οι δικηγόροι τους και είχε απορριφθεί από το Ειρηνοδικείο της Αδριανούπολης.

Οι δύο στρατιωτικοί έχουν μεταφερθεί στις φυλακές υψίστης ασφαλειας από την Παρασκευή 02/03, δηλαδή μία ημέρα μετά τη σύλληψή τους και αναμένουν την απαγγελία του κατηγορητηρίου τους και εν συνεχεία τη δίκη τους.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η απαγγελία του κατηγορητηρίου είναι ο ψηφιακός έλεγχος στον οποίο υποβάλλονται τα κινητά τους τηλέφωνα σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Άγκυρας, από τον οποίο θα προκύψει αν θα τους βαρύνει και η κατηγορία της κατασκοπείας. Σε διαφορετική περίπτωση, και όπως όλα δείχνουν, θα δικαστούν για το αδίκημα της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Οι γονείς των δύο στρατιωτικών παρακολουθούν εξ αποστάσεως τις διαδηλώσεις συμπαράστασης που διοργανώνονται τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο.