Γιασάρ Δαγλή: Άνοιξε ένας κύκλος επαφών με την κυβέρνηση για τα προβλήματα της Άβαντος

Στην Αθήνα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του σωματείου «Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη» (Σύλλογος Ελλήνων μουσουλμάνων το θρήσκευμα και μητρική γλώσσα την τουρκική Δ. Αλεξανδρούπολης) Γιασάρ Δαγλή, εκθέτοντας τα προβλήματα της συνοικίας Άβαντος ενώπιον κλιμακίου με στελέχη από διάφορα υπουργεία.

Όπως λέει στο “R” ο κος Δαγλή η συνάντηση έγινε «σε καλό κλίμα και διαπίστωσα διάθεση βοήθειας από την άλλη πλευρά», στην οποία παρέδωσε αναλυτικό κατάλογο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της συνοικίας της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη.

“Είμαι ευχαριστημένος γιατί για πρώτη φορά η ελληνική πολιτεία ασχολείται με την μειονότητα της Αλεξανδρούπολης δείχνοντας ενδιαφέρον και μάλιστα όχι σε προεκλογικό διάστημα και αυτό από μόνο του είναι ευχάριστο και μας κάνει αισιόδοξους”, συμπλήρωσε ο κος Δαγλή.

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο ήταν ενημερωμένο ότι επίκειται συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης με θέμα τα προβλήματα της συνοικίας, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένει, ώστε να υπάρξει και κυβερνητική συνδρομή όπου αυτό είναι εφικτό.

Σε δεύτερο χρόνο ένα άλλο κλιμάκιο θα επισκεφτεί την περιοχή, ώστε να σχηματιστεί πιο ολοκληρωμένη άποψη για την κατάσταση που επικρατεί στη συνοικία όπου ζουν οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης.