Η Τουρκία εγκαλεί την Ελλάδα για το κάψιμο τουρκικής σημαίας από Χρυσαυγίτες

Έντονη αντίδραση στην Τουρκία έχει προκαλέσει το κάψιμο μιας τουρκικης σημαίας σε διαδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Η εφημερίδα daily sabah φιλοξενεί ρεπορτάζ για τη στάση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, το οποίο παραθέτουμε μεταφρασμένο.

*Ωστόσο έχει μεγάλη σημασία να προσέξει κανείς την κατακλείδα του. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της χώρας του, την Τετάρτη, από το περιστατικό καύσης μίας τουρκικής σημαίας στην Ελλάδα

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το κάψιμο της σημαίας μας κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας κατά της Τουρκίας ενός ρατιστικού πολιτικού κόμματος της Ελλάδας (εν. η Χρυσή Αυγή) στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου» αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο.

«Απαιτούμε απο τις ελληνικές αρχές να συλλβούν τους δράστες αυτής της ειδεχθούς πράξης και να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό» αναφέρει η ανακοίνωση σε άλλο σημείο.

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Χαμί Ακσόι, άσκησε κριτική στον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος φέρεται να είπε ότι η Ελλάδα «ίσως να μην έχει τα εδάφη που θα έπρεπε ιστορικά να έχει» καθώς και ότι «αν η ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ο,τι έκαναν και οι πρόγονοί μας».

«Καλούμε τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφεύγει τη ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του, ει δε μη, μπορεί να προκληθεί περιττή ένταση» σχολίασε ο Ακσόι.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους τη Τουρκίας ο εκπρόσωπος Τύπου της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλ’(ι)ν είπε ότι η καύση της σημαίας ενός έθνους είναι έγκλημα μίσους και ότι η Τουρκία ελπίζει ότι οι δράστες θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν σύντομα.

Η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κορυφώθηκε πρόσφατα με την κρίση στη «γκρίζα ζώνη» των Ιμίων στο Αιγαίο και τη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην επαρχία της Αδριανούπολης για κατασκοπεία και παράνομη διέλευση των συνόρων.