Για άλλη μια φορά “στο δήμαρχο” οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες της Αλεξανδρούπολης

Για άλλη μια φορά βρέθηκαν έξω από το γραφείο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες του δήμου, οι οποίες ακόμη δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους για το “γάλα” και τα “είδη ατομικής τους προστασίας” παρόλο που έχει ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, με βάση τον οποίο αποκτούν και αυτές το συγκεκριμένο δικαίωμα, όπως και οι μόνιμες.

Οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες δικαιούνται πλέον ένα λίτρο γάλα την ημέρα και ένα ζευγάρι γάντια, και το ποσό αυτό για κάποιους “μπορεί να φαίνεται μικρό”, είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου που τις συνόδευε, “αλλά για τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο, είναι πολύ σημαντικό”, διευκρίνισε.

Ο κος Στάθης Ασπιώτης συνοδεύει για δεύτερη φορά τις καθαρίστριες ενώπιον του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος δήλωσε υπέρμαχος των δικαιωμάτων τους, λέγοντας όμως ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εκταμίευση του ποσού.

Οι καθαρίστριες δεν έχουν λάβει τα χρήματα ούτε για τους δύο μήνες του 2018, ούτε όμως και το αναδρομικό ποσό του 2017 που επίσης δικαιούνται όπως ορίζει ο νόμος.