Παρατείνεται η αγωνία για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη

Κενή περιεχομένου ήταν τελικά η διαδικασία που έγινε σήμερα το πρωί (05/03) στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, αφού οι δύο Έλληνες αξιωματικοί που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της πόλης, δεν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι δικηγόροι τους, που έχουν οριστεί από το Ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης υπέβαλαν ένσταση επί της απόφασης της προφυλάκισης των δύο στρατιωτικών, όμως αυτή απλώς “παραλήφθηκε” από το δικαστήριο και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα συζητηθεί.

Έως ότου γίνει αυτό πάντως -που μπορεί να γίνει και την επόμενη εβδομάδα- οι δύο νεαροί θα συνεχίσουν να κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, σε κελί που διαμόρφωθηκε ειδικά για την κράτησή τους.

Συνομίλησαν με τους γονείς τους

Οι δύο στρατιωτικοί είχαν την ευκαιρία να δουν τους γονείς τους σήμερα 05/03, στη φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κρατούνται κατόπιν ειδικής άδειας που έδωσαν οι τουρκικές αρχές. Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου μία ώρα, πέρα από τις οικογένειες, ήταν παρόντες η Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη Κατερίνα Θεοχαρίδη και ανώτατο δικαστικό στέλεχος της τουρκικής πλευράς (ο κος Μουχάμαντ Σαβράν).

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η συνάντηση έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στις φυλακές σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων.