Εργατικό ατύχημα στην καθαριότητα του Δ. Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Στην καταγγελία ότι την Παρασκευή 02.03 συνέβη ένα ατύχημα στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης προχώρησε η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά μάλιστα και εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση του οργάνου που έχει οριστεί για σήμερα 05/03.

Η ανακοίνωση:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να μας ενημερώσουν σχετικά με το σοβαρό εργατικό ατύχημα που έγινε την Παρασκευή 2.3.2017, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργαζόμενου χειριστή μηχανήματος. Επίσης να μας ενημερώσουν για τα μέτρα που πρόκειται να πάρουν για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων σ΄όλους τους χώρους και ιδιαίτερα στην καθαριότητα  που όπως καταγγέλλεται οι συνθήκες είναι άθλιες.
Σοβαρή είναι και η κατάσταση των οχημάτων λόγω μη συντήρησής τους πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους . Να μας ενημερώσουν αν τηρούνται τα ωράρια όλων των εργαζομένων και οι κανόνες ασφαλείας και αν επαρκεί το προσωπικό το οποίο πρέπει να έχει εμπειρία και μόνιμη και σταθερή δουλειά”

Για το ατύχημα έχει εκδώσει ανακοίνωση και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης:

Την Παρασκευή το πρωί είχαμε ένα εργατικό ατύχημα με έναν συνάδελφο μας ο οποίος γλυστρισε και έπεσε από το μηχάνημα έργου που συντηρούσε. Αμέσως διακομιστηκε στο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις δείξανε πρόβλημα (ραγισμα) στη λεκάνη και περιμένουμε να δούνε οι γιατροί εάν αποφύγει την εγχείρηση . Το Δ.Σ. του συλλογου εργαζομενων εύχεται περαστικά!!! και θα είμαστε κοντά του ότι και να χρειαστεί! !!