Δήμος Αλεξανδρούπολης: Πρόσληψη 40 εργατών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

Λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου όπου το συνολικό ύψος της βροχής ξεπέρασε τα 330 χιλιοστά σύμφωνα με τα δεδομένα του μετεωρολογικού σταθμού Αλεξανδρούπολης και εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερο στις ορεινές περιοχές του δήμου, παρατηρήθηκαν σημαντικά προβλήματα από φερτά υλικά σε αποστραγγιστικά και γενικά αντιπλημμυρικά έργα.

Επιπλέον οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και εντός της εαρινής περιόδου, οπότε κρίνεται ιδιαίτερα επιτακτικό να ξεκινήσει άμεσα και εντατικά η προσπάθεια καθαρισμού από φερτά υλικά και σκουπίδια τάφρων, οχετών, κοιτών και λοιπών τεχνικών έργων που συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση των αστικών περιοχών καθώς και του οδικού δικτύου.

Οι περισσότερες από τις εργασίες λόγω της φύσης τους μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο χειρωνακτικά και για το λόγο αυτό ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας θα εισηγηθεί στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο (05/03) την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση δίμηνης διάρκειας συνολικά σαράντα ατόμων του κλάδου ΥΕ16 Εργατών Γενικά. Είκοσι για την Δημοτική Ενότητα Αλεξανδρούπολης και από 10 για τις Δημοτικές ενότητες Τραϊανούπολης και Φερών.