Ο Διευθυντής του ΙΕΚ Ορεστιάδας διαψεύδει τη Μαρία Γκουγκουσκίδου για τις κατηγορίες σχετικά με τη λειτουργία του Ιδρύματος

“Σε απάντηση δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών και δηλώσεων της δημοτικής συμβούλου κας Γκουγκουσκίδου Μαρίας όσον αφορά στη λειτουργία του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ορεστιάδας και για την αποκατάσταση της αλήθειας έχω να δηλώσω τα εξής:

  1. Το Δ. ΙΕΚ Ορεστιάδας εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και χρηματοδοτείται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
  2. Στα 3,5 χρόνια λειτουργίας τα εργαστηριακά μαθήματα των τμημάτων Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης             –           Αρχιμάγειρας (Chef) και       Τεχνικός             Αρτοποιός       –

Ζαχαροπλαστικής πραγματοποιούνται με απόλυτη επιτυχία σε δομές του Δήμου Ορεστιάδας και στη Λέσχη Φρουράς Ορεστιάδας.

  1. Στο τελευταίο δίμηνο υπήρξε διακοπή των εργαστηριακών μαθημάτων μόνο για πέντε ημέρες (λόγω τεχνικού προβλήματος). Ακολούθησε εξεταστική περίοδος δύο εβδομάδων και από τις 20/02/2018 (έναρξη του νέου εξαμήνου) τα εργαστηριακά μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά.
  2. Στα χρονικά διαστήματα που δεν υπάρχει σύμβαση για την καθαριότητα οι ανάγκες καλύπτονται από το Δήμο Ορεστιάδας.
  3. Σε όλα τα χρόνια λειτουργίας ποτέ δεν υπήρξε αδυναμία θέρμανσης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Δ. ΙΕΚ. Σε κάποιες έκτακτες περιπτώσεις οι ανάγκες για πετρέλαιο καλύφθηκαν από το Δήμο Ορεστιάδας.
  4. Στην έναρξη του εκπαιδευτικού έτους υπήρξαν προβλήματα σχετικά με την προμήθεια υλικών εκπαίδευσης λόγω κατάληψης του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το υψηλό επίπεδο γνώσεων και κατάρτισης που παρέχουν οι εκπαιδευτές, για την απόλυτη επιτυχία των αποφοίτων στις εξετάσεις πιστοποίησης, για το υψηλό ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας και γενικά για την αποδοχή και αναγνώριση ων δράσεων του Δ. ΙΕΚ από την τοπική κοινωνία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την 3η Μ/Κ Ταξιαρχία, τη Διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου, τον πρώην Υφυπουργό Παιδείας κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, την Πρόεδρο και τα μέλη της τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου, το ΚΚΠΑΑΔΟ, τη ΔΕΥΑΟ, το δήμο Ορεστιάδας και ιδιαίτερα το Δήμαρχο κ. Μαυρίδη Βασίλειο για την αμέριστη και συνεχή συμπαράσταση τους για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνται.

Κλείνοντας θεωρώ ότι σε μια περιοχή που η φυγή των νέων είναι μεγάλη η ύπαρξη του Δ. ΙΕΚ είναι μεγίστης σημασίας διότι παρέχει μια επιπλέον βαθμίδα εκπαίδευσης στις ήδη υπάρχουσες δίνοντας στους σπουδαστές του μια ακόμα ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση. ”

 

Ο   ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Δ. ΙΕΚ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 

ΜΗΝΑΣ ΜΗΝΟΓΛΟΥ