Search
Close this search box.
Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο Πρύτανης του ΔΠΘ Θανάσης Καραμπίνης

Επανακάμπτει στα καθήκοντα του ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Θανάσης Καραμπίνης, σύμφωνα με τη δικαιωτική -υπέρ του- απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κος Καραμπίνης είχε τεθεί σε αποχή από τα καθηκόντα του το καλοκαίρι του 2017 με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και είχε προσφύγει κατά αυτής της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Χρόνος” της Κομοτηνής, ο κος Καραμπίνης δήλωσε: “σήμερα (01/03) δημοσιεύτηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την αίτηση ακύρωσης που είχα υποβάλει κατά της απόφασης του Υπουργού Παιδείας, που με έθετε σε αποχή καθηκόντων. Η αίτηση μου έγινε αποδεκτή, δημοσιεύτηκε και επανέρχομαι αναδρομικά στα καθήκοντα μου. Όπως είχα δηλώσει και κατά το παρελθόν, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη  και θέλω να παρακαλέσω όλη την κοινωνία της Θράκης, να συσπειρωθούμε γύρω από το πανεπιστήμιο μας, διότι η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το ΔΠΘ”.

Κατά τη διάρκεια της αποχής του κου Καραμπίνη από τα καθήκοντα του, τη θέση του Πρυτανεύοντος στο ΔΠΘ είχε αναλάβει ο καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης.