“Λευκή” η νύχτα της 27ης Φεβρουαρίου στον Έβρο

Φορώντας το λευκό του κοστούμι και με παγωμένη ανάσα αποχωρεί από τον Έβρο ο Φλεβάρης, αφού η πρωτελευταία νύχτα του ήταν ιδιαίτερα κρύα και με έντονη χιονόπτωση.

Στον κεντρικό και βόρειο Έβρο κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε πυκνό χιόνι και μάλιστα υπό μορφή καταιγίδας ενώ η θερμοκρασία κατά τόπους έφτασε και τους -10 ή και -12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αλεξανδρούπολη αργά τη νύχτα σημειώθηκε ισχυρή καταιγίδα ενώ σχεδόν σε όλη την επικράτεια του Έβρου επικρατεί παγετός γι’ αυτό και σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Την ίδια ώρα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν για μερικά 24ωρα ακόμη με την βελτίωση του καιρού να προσδιορίζεται περίπου προς το τέλος της εβδομάδας.

Λόγω των καιρικών φαινομένων συνιστάται από τις αρχές αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων και οπωσδήποτε χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ειδικά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Έβρου.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε ενδεχόμενης μετακίνησης καλό είναι να προηγείται επικοινωνία με τις αρχές και ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στον τοπο προορισμού αλλά και κατά τη διάρκεια της διαδρομής.