Βρέθηκε αγιογράφος για το εκκλησάκι του Δέλτα του Έβρου

Πλήρως θα αγιογραφηθεί τελικά το εκκλησάκι του Αγίου Άνθιμου στο Δέλτα του Έβρου. Ο μικρός ναΐσκος που βρίσκεται στο “οικόπεδο” της οικογένειας Τραζέρα, ανεγέρθηκε για πρώτη φορά το 2010, όμως πριν από μερικά χρόνια καταστράφηκε από φωτιά και φτιάχτηκε από την αρχή.

Έτσι, τώρα που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του, τόσο η οικογένεια Τραζέρα, όσο και όλοι οι κάτοικοι του Δέλτα του ασκούν στον ναΐσκο τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, είχαν απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να ενισχύσουν το εκκλησάκι με εικόνες ή με αγιογραφίες.

Η έκκληση έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους κατοίκους όχι μονο του Έβρου, αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας που έχουν επισκεφθεί το Δέλτα, όμως τη λύση την έδωσε τελικά η κα Ελένη Συρίδου και το Τμήμα Αγιογραφίας του Πολύκεντρου Φερών που θα αναλάβει πλήρως την αγιογράφηση του ναού κατόπιν συνεννοήσεων του αντιδημάρχου Φερών με την οικογένεια Τραζέρα.

Φυσικά, όσοι επιθυμούν μπορούν και πάλι να προσφέρουν εικόνες για τη διακόσμηση του ναού, ο οποίος τους επόμενους μήνες θα λάβει και αντιπυρική θωράκιση.