53 φωτογράφοι από τον Έβρο πιστεύουν ότι ο Σκουρλέτης του κλέβει το ψωμί

Αναταραχή στους κόλπους των φωτογράφων και στον Έβρο έχει φέρει η νέα απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, σύμφωνα με την οποία οι φωτογραφίσεις για τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας δεν θα γίνονται πλέον στα φωτογραφεία, αλλά σε αυτόματα  μηχανήματα που θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένες Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Στον Έβρο δραστηριοποιούνται 53 φωτογράφοι (με βάση τα στοιχεία του Επιμελητηρίου), που έχουν ενώσει τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα και καλούν τον υπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του, την οποία θεωρούν ιδιαιτέρως επιζήμια για τον κλάδο τους.

Τη διαμαρτυρία των Εβριτών φωτογράφων ανέλαβε να κοινοποιήσει στον Πάνο Σκουρλέτη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος με επιστολή του στον υπουργό τον ενημερώνει ότι “η πρόθεση της κυβέρνησης να αφαιρέσει ένα τόσο σημαντικό κομμάτι από το αντικείμενο δραστηριότητας των φωτογραφείων της χώρας, συνιστά τεράστιο πλήγμα που μετά βεβαιότητας θα οδηγήσει μεγάλο μέρος αυτών σε «λουκέτο» ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας”. 

Στην ίδια επιστολή ο κος Τοψίδης σημειώνει ότι “πέραν του οικονομικού πλήγματος που συνεπάγεται η απόφασή σας για χιλιάδες επαγγελματίες, τίθεται ακόμη το θέμα της εξυπηρέτησης των πολιτών και η επιβάρυνση του κόστους έκδοσης της νέας ταυτότητας. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, η έκδοση των νέων ταυτοτήτων θα γίνεται σε επιλεγμένες Αστυνομικές Διευθύνσεις, όπου θα τοποθετηθούν τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες πολίτες θα αναγκαστούν να μεταβαίνουν σε άλλες πόλεις, για να εξυπηρετηθούν από τις συγκεκριμένες Αστυνομικές Διευθύνσεις. Φυσικά, το ζήτημα αυτό θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα σε ειδικές ομάδες ανθρώπων, όπως υπέργηρους, άτομα με ειδικές ανάγκες, κατοίκους ορεινών και νησιωτικών περιοχών, οι οποίοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης και επομένως έκδοσης της νέας ταυτότητας” και καλεί τον υπουργό να άρει την απόφασή του.