Παραιτήθηκε ο Σωτήρης Μποταΐτης από πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ υπέβαλε ο Σωτήρης Μποταΐτης. Ο κος Μποταΐτης γνωστοποίησε την απόφαση της παραίτησής του κατά την έναρξη της συνεδρίασης του οργάνου την Δευτέρα 26/2 και επικαλέστηκε προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους για αυτή την απόφαση.

Πιο συγκεκριμένα ο κος Μποταΐτης, είπε: “Μόλις τελειώσει το Συμβούλιο σήμερα, θα υποβάλλω την παραίτηση μου καθαρά για προσωπικούς λόγους. Παραμένω στην παράταξη, στηρίζω τον Περιφερειάρχη, στηρίζω την παράταξη από την οποία προέρχομαι, απλά λόγοι επαγγελματικοί με υποχρεώνουν να παραιτηθώ από τη θέση του Προέδρου.

Το βασικότερο ήταν το ασυμβίβαστο που είχα στη θέση του Προέδρου και δεν μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου. Γιατί, αλλάζουν πολύ τα δεδομένα και στο χώρο της Υγείας και θα πρέπει να γυρίσω πίσω και στο Πανεπιστήμιο και στο Νοσοκομείο. Γι’ αυτό θα υποβάλλω την παραίτηση μου” 

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση Μποταΐτη, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, είπε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας. Η παρουσία ενός πανεπιστημιακού δασκάλου και γιατρού στο προεδρείο κοσμεί τις συνεδριάσεις μας

Η απόφασή του είναι φυσικά κατανοητή. Θεωρώ ότι θα υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία μας κύριε Πρόεδρε, πιθανότατα και από άλλη θέση”

Την προσεχή Δευτέρα 5/3 το Περιφερειακό Συνέδριο ΑΜΘ θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση στην οποία θα εκλεγεί νέος Πρόεδρος με ορισμένες πληροφορίες να δείχνουν ως επικρατέστερη για τη θέση αυτή την Εβρίτισσα Ελένη Δημούδη.