Το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μεταβαίνει στην ψηφιακή εποχή

Την ολοκληρωτική μετάβασή του στην ψηφιακή εποχή επιχειρεί το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με όσα είπε ο διοικητής του, Δημήτρης Αδαμίδης στη διαδικασία της δημόσιας λογοδοσίας του για την ολοκλήρωση των δύο χρόνων διοίκησης του Οργανισμού.

Η διαδικασία, που αποτελεί υποχρέωση όλων των διοικητών Νοσοκομείων της χώρας, έλαβε χώρα στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης και κατά τη διάρκεια της παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για τα τεκταινόμενα του Νοσοκομείου την τελευταία διετία.

Στα σημαντικότερα αυτών συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του καλύπτεται πλέον κατά μεγάλο μέρος από τον ΕΟΠΥΥ, με απώτερο στόχο την πλήρη κάλυψή του από τον Οργανισμό. Όμως, για να γίνει αυτό, εξήγησε ο κος Αδαμίδης, πρέπει όλες οι διαδικασίες να γίνονται ηλεκτρονικά.

Σε αυτό το σημείο εξήρε την προσπάθεια του Τμήματος Πληροφορικής του Νοσοκομείου, το οποίο όπως είπε “έχει κάνει πολύ καλή δουλειά”, και ως το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει ολοκληρώσει την ηλεκτρονική μετάβαση του νοσοκομείου.

Άλλα θέματα που έθιξε (και έδειξε) ο κος Αδαμίδης ήταν η προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο χώρο της υγείας, οι προσλήψεις γιατρών και διοικητικών στο νοσοκομείο (οι οποίες κατά την εκτίμησή του θα αυξηθούν μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια), ενώ ο κύριος στόχος της χρονιάς είναι η ολόκληρωση της ηλεκτρονικής λίστας χειρουργείων, που κατά τον κο Αδαμίδη είναι το πλέον σημαντικό μέτρο πάταξης της διαφθοράς στο χώρο της Υγείας.

Παρών στη διαδικασία ήταν και διοικητής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Στέφανος Καρακόλιας, ο οποίος έκανε μία σύντομη παρουσίαση του ιδρύματος του βορείου Έβρου επιφυλασσόμενος για περισσότερα κατά τη διάρκεια της δικής του “λογοδοσίας”, που θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στο Διδυμότειχο.

Δύο “ειδήσεις” που προέκυψαν πάντως στο περιθώριο της διαδικασίας ήταν η επκείμενη άφιξη νεφρολόγου στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, καθώς υπήρξε ενδιαφέρον αό γιατρό για να καλύψει τη θέση καθώς και το γεγονός ότι σε 15 μέρες ξεκινάει η διαβούλευση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει και την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.