Οι ποδοσφαιριστές – ρομπότ που έκλεψαν τις εντυπώσεις στον σχολικό διαγωνισμό Ρομποτικής στην Αλεξανδρούπολη

Οι ποδοσφαιριστές – ρομπότ ήταν αυτοί που έκλεψαν την παράσταση στον προκριματικό διαγωνισμό Ρομποτικής που έγινε στην Αλεξανδρούπολη με 75 συμμετοχές σχολείων από όλη την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Η κατηγορία “ποδόσφαιρο” εισήχθη φέτος για πρώτη φορά στον σχολικό διαγωνισμό και προσέλκυσε το ενδιαφέρον όχι μόνο των μαθητών, αλλά και των επισκεπτών της έκθεσης. Οι μαθητές είχαν την υποχρέωση όχι μόνο να κατασκευάσουν τους ποδοσφαιριστές – ρομπότ, αλλά και να τους “καθοδηγήσουν” σε αγώνες που διεξήχθησαν με συγκεκριμένους “ποδοσφαιρικούς” κανόνες.

Ο φετινός σχολικός διαγωνισμός Ρομποτικής για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ φιλοξενήθηκε φέτος στην Αλεξανδρούπολη και το 2ο Γυμνάσιο, ενώ το ενδιαφέρον των μαθητών για συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλο, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι σχολικές ομάδες Ρομποτικής παράγουν σημαντικό έργο παρακινώντας τους μαθητές να ασχοληθούν με την τεχνολογία και τη ρομποτική.

Οι ομάδες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό συνεχίζουν στην επόμενη φάση που θα γίνει στην Αθήνα ενώ απευθείας εισιτήριο για την Αθήνα πήρε η ομάδα του Λυκείου Ελευθερούπολης με ένα ρομπότ που θα μπορούσε να χρησιμεύσει στην λεγόμενη Γεωργία Ακριβείας.

Δείτε εικόνες