Θέμα χρόνου πια η αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Θέμα χρόνου είναι πια η αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καΐσα, ο οποίος είπε δημόσια ότι σε 15 ημέρες δίδεται προς διαβούλευση σχέδιο νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση και το οποίο περιέχει και σχετική διάταξη για την αυτονόμηση του νοσηλευτικού ιδρύματος του βορείου Έβρου.

Το σχόλιο αυτό έγινε από τον κο Καΐσα στο τέλος της διαδικασίας της δημόσιας λογοδοσίας του διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Αδαμίδη και ήρθε ως απάντηση σε αντίστοιχη ερώτηση που είχε κάνει κάποιος από το κοινό.

Νωρίτερα από τον κο Καΐσα, το λόγο είχε πάρει ο διοικητής τη 4ης ΥΠΕ Στρατής Πλωμαρίτης, για να πει και αυτός ότι η αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου είναι θέμα χρόνου καθώς και άλλες αυτονομήσεις νοσοκομείων ανά την Ελλάδα, καθώς έχει διαπιστωθεί σε περιπτώσεις συγχωνεύσεων ότι “το μεγάλο νοσοκομείο, τρώει το μικρό”.

Στην ίδια τοποθέτηση, ο κος Πλωμαρίτης είπε ακόμη ότι πέρα από τις αυτονομήσεις των νοσοκομείων, επίκειται και ο διαχωρισμός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) σε δύο μικρότερες, επισημαίνοντας μάλιστα πως ο ίδιο δεν είναι ο διοικητής αυτής που θα έχει υπό την ευθύνη της την περιοχή της Θράκης. Είπε χαρακτηριστικά: “Σύντομα θα απαλλαγείτε από την παρουσία μου”.

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης