Άγνωστοι βανδάλισαν το Μαΐστρο και τις Φέρες “στο όνομα” των Αγίων Θεοδώρων

Σοβαρές ζημιές σε κάδους -αλλά και αυτοκίνητα- προκάλεσαν νεαροί στο Μαΐστρο και τις Φέρες του δήμου Αλεξανδρούπολης, στο όνομα των Αγίων Θεοδώρων και της σημερινής τους εορτής.

Πιο συγκεκριμένα, η τοπική παράδοση ορίζει ότι το βράδυ της παραμονής της γιορτής των Αγίων Θεοδώρων οι νεαροί άνδρες των οικισμών “κλέβουν” από τα σπίτια των νεανίδων που έχουν “βάλει στο μάτι”, μικρά ή μεγάλα αντικείμενα τα οποία ανήμερα της γιορτής συγκεντρώνονται στην πλατεία και αποδίδονται στους ιδιοκτήτες τους, που συνήθως είναι οι εκνευρισμένοι πατεράδες των κοριτσιών.

Αυτό είναι εν πολλοίς το έθιμο, το οποίο ορισμένοι στις Φέρες και το Μαΐστρο “μετέφρασαν” ως άδεια καταστροφής της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας των συντοπιτών τους και έτσι τοσο στον οικισμό όσο και στην κωμόπολη σημειώθηκαν δεκάδες πυρκαγιες σε κάδους απορριμμάτων αλλά και ζημιές σε αυτοκίνητα.

Και στις δύο περιοχές, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, ενώ τα περιστατικά καταδικάστηκαν δημόσια από τον δημοτικό σύμβουλο Μαΐστρου Γιάννη Ναϊτιδη και τον αντιδήμαρχο Φερών Νίκος Γκότσης, αλλά έχουν προκαλέσει και τη συνολική κατακραυγή των τοπικών κοινωνιών.