Το National Geographic καταγράφει τα “ταξιδιάρικα” πουλιά

Μιας και ο χειμώνας -ημερολογιακά έστω- οδεύει προς το τέλος του, ένα από τα πρώτα γεγονότα που θα πείσει όλους μας ότι η Άνοιξη ήρθε, είναι η εμφάνιση του πρώτου πελαργού ή του πρώτου χελιδονιού.

Βαδίζοντας λοιπόν προς την εποχή που τα αποδημητικά πτηνά θα επισκεφτούν την Ελλάδα αλλά και τον Έβρο πιο συγκεκριμένο, το National Geograhic δημοσίευσε ένα φωτογραφικό προτζεκτ, αφιερωμένο στο ταξίδι των αποδημητικών πτηνών ανά την υφήλιο.

Ένα ζευγάρι γερανών φωτογραφίζονται σε έναν χορό ζευγαρώματος καθώς τα ροζ χρώματα αντανακλούν στο νερό στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Bosque del Apache στο Νέο Μεξικό. Το καταφύγιο δημιουργήθηκε το 1939 κυρίως για την προστασία των κρίσιμων οικοτόπων που χρησιμοποιούνται από τους γερανούς που αναπαράγονται στα Βραχώδη Όρη και διαχειμάζουν στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό. Φωτο: Jack Dykinga, Nature Picture Library.
Μια ύαινα είναι έτοιμη να απολαύσει ένα φλαμίνγκο μετά από ένα επιτυχημένο κυνήγι στη λίμνη Nakuru στην Κένυα. Όντας ευάλωτα σε αρπακτικά ζώα, όπως οι ύαινες και τα τσακάλια, τα μικρά φλαμίνγκο αναζητούν ασφάλεια δημιουργώντας πολυάριθμες ομάδες ώστε να προστατευθούν καλύτερα. Φωτο: Tony Crocetta, Biosphoto
Με φόντο τον συννεφιασμένο ουρανό τρεις κύκνοι πετούν αρμονικά καθώς ταξιδεύουν από την Αρκτική όπου αναπαράγονται στις ακτές του Ειρηνικού, στις ΗΠΑ όπου και περνούν τον χειμώνα. Συνήθως ταξιδεύουν ανά οικογένεια με τα μέλη της κάθε μίας να αριθμούν περίπου 100. Φωτο: Jim Brandenburg, Minden Pictures