Search
Close this search box.
Άλλαξε προς το παρόν το τουριστικό ισοζύγιο στην Αλεξανδρούπολη – Περισσότεροι Έλληνες τουρίστες τις Απόκριες

Περισσότεροι -για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια- ήταν οι Έλληνες τουρίστες που επισκέφθηκαν την Αλεξανδρούπολη για το τριήμερο της Αποκριάς σε σχέση με τους Τούρκους. Αυτό παρατηρούν οι ξενοδόχοι της πόλης που αποδίδουν την αναστροφή του κλίματος ως έναν βαθμό και στην υποτίμηση της τουρκικής λίρας που δεν επιτρέπει πλέον στους Τούρκους να κάνουν πολυήμερες εξορμήσεις στην Αλεξανδρούπολη, όπως στο παρελθόν.

“Σχετικά με το τριήμερο πρέπει να πω ότι κινηθήκαμε λίγο-πολύ στα περυσινά επίπεδα, δηλαδή σε καλά επίπεδα – οι πληρότητες ήταν υψηλές. Το μόνο που άλλαξε φέτος, ήταν ότι διαφοροποιήθηκε η σύνθεση του πελατολογίου. Πέρυσι είχαμε λιγότερους Έλληνες και περισσότερους Τούρκους, φέτος είχαμε περισσότερους Έλληνες και λιγότερους Τούρκους” λέει ο κος Δημήτρης Καραβασίλης που διευθύνει μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Αλεξανδρούπολης και σημειώνει ότι ο στόχος των ξενοδόχων είναι πάντα η εγχώρια αγορά, επειδή οι ξένες, όσο προσοδοφόρες και αν είναι, επηρεάζονται συνήθως από αστάθμητους παράγοντες.

“Εμάς σαν περιοχή μας ενδιαφέρει πρωτίστως η ελληνική αγορά. Αυτή ήταν η δύναμή μας στο παρελθόν. Θέλουμε να την ξαναέχουμε και συμπληρωματικά να έχουμε και τις ξένες αγορές” λέει, αλλά διευκρινίζει ότι “δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι η τουρκική αγορά βοήθησε πάρα πολύ την περιοχή μας όπως επίσης η βουλγάρικη, η ρουμάνικη, η σέρβικη που κινείται τελευταία”

Πάντως η συνολική τουριστική κίνηση της Αλεξανδρούπολης για το τριήμερο της Αποκριάς ήταν ίδια με πέρυσι, όπως ίδιες παρέμειναν και οι τιμές των καταλυμάτων.