Ξεφάντωσαν αποκριάτικα και φέτος οι Φεριώτες με γκάιντες και latin

Άλλη μία διοργάνωση φεριώτικου καρναβαλιού πέρασε στην ιστορία. Άλλη μία Καθαρά Δευτέρα οι Φέρες του Έβρου παρουσίασαν το γνωστό τους καρναβάλι που το ηχητικό του backgound κινείται από τη τη θρακιώτικη γκάιντα μέχρι το Volare του Domenixco Modungo.

Opening στην παρέλαση έκανε όπως κάθε χρόνο η καμήλα του συλλόγου “Αγία Σοφία” μαζί με μία κουστωδία χορευτών υπό τους ήχους θρακιώτικης μουσικής και η σκυτάλη πέρασε μετά στους πιο μοντέρνους καρναβαλιστές που αν μη τι άλλα είχαν σατιρική διάθεση.

Το σύστημα υγείας, το σκάνδαλο Novartis, το λύκειο – φάντασμα των Φερών ήταν μόνο μερικά από τα θέματα που σατίρισαν φέτος οι περίπου 800 καρναβαλιστές που έφτασαν στις Φέρες από διάφορα σημεία του Έβρου, αλλά και της Ροδόπης αφού το τελευταίο γκρουπ των Ροζ Φλαμίνγκο ήταν mixed και αποτελούνταν από τα μέλη του Καρναβαλικού Συλλόγου Φερών ΚΕΦΥ και μέλη του συλλόγου Trelacademy της Κομοτηνής.

Η πομπή κατέληξε στην πλατεία του δημαρχείου, όπου κρεμάστηκε ο καμηλιέρης και μοιράστηκε φασολάδα μαγειρεμένη από τις γυναίκες – μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου.

Στα plus της φετινής διοργάνωσης συγκαταλέγεται η παρουσία-συμμετοχή του Παναγιώτη Γεωργίου, που ήταν ο Βασιλιάς του Καρναβαλιού της Ξάνθης για το 2018.