Οι Τούρκοι έκαναν άσκηση διάβασης του ποταμού Έβρου

Άσκηση μεγάλης κλίμακας εκτέλεσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της βορειοδυτικής Τουρκίας με το σενάριο να αφορά την διάβαση του ποταμού Έβρου και την εισβολή στην Ελλάδα.

Η άσκηση καλύφθηκε από το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Τουρκίας (Anadolu) ενώ ακόμη και στον τίτλο της χαρακτηρίζεται ως πολύ “ρεαλιστική”. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γείτονος, αν και πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη “Έβρος” το σενάριο της άσκησης είχε ως εξής:

Κατά τη διάρκεια επίθεσης στη χώρα “απέναντι από τέμενος”, οι στρατιώτες διασχίζουν ήσυχα το ποτάμι με βάρκες από fiberglass. Στη συνέχεια, ρίπτονται βόμβες ομίχλης και φτάνουν ενισχύσεις στην περιοχή. Παράλληλα δυνάμεις του Μηχανικού εργάζονται για τη μεταφορά οχημάτων στην περιοχή όπου γίνεται η μάχη.

Εφόσον οι προπομποί  παίρνουν τον έλεγχο της απέναντι περιοχής, αποβιβάζονται τα αμφίβια οχήματα. Ταυτόχρονα κατασκευάζονται γέφυρες που ενώνουν τις δύο όχθες του ποταμού προκειμένου να περάσουν απέναντι τανκς και άλλα τροχοφόρα στρατιωτικά οχήματα.

Η άσκηση έγινε σε λίμνη της περιοχής και σε αυτήν συμμετείχαν 197 στρατιώτες και 61 οχήματα. Αν και πουθενά δεν αναφέρονται οι λέξεις Ελλάδα ή Έβρος είναι περισσότερο από προφανές ότι η άσκηση αφορούσε επιχείρηση διάβασης του ποταμού Έβρου με προέλαση στο ελληνικό έδαφος.

Δείτε τις φωτογραφίες που κατέγραψε το drone του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.