Δρομολογείται η δημιουργία Κέντρου Αντιμετώπισης Νευρολογικών Περιστατικών στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Δώδεκα νοσηλευτές και μία μικρής κλίμακας αναβάθμιση του εξοπλισμού λείπουν για να ολοκληρωθεί η λειτουργία του Κέντρου Αντιμετώπισης σοβαρών Νευρολογικών Περιστατικών στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ή αλλιώς το Neuro Center.

Η ιδέα για τη σύσταση του Κέντρου γεννήθηκε από τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν ότι τουλάχιστον το 1/3 των περιστατικών που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης είναι νευρολογικά και είναι κοινός τόπος το ότι υπάρχει συνεργασία των συναφών κλινικών (πέραν της ΜΕΘ) για τη αντιμετώπιση τους.

Αυτό που επιχειρείται πλέον είναι αυτή η συνεργασία να πάρει μία περισσότερο οργανωμένη μορφή και να δημιουργηθεί και εν τοις πράγμασι το επίσημο Neuro Center του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε ασθενείς που το έχουν ανάγκη.

Την ανακοίνωση της δημιουργίας του Neuro Center έκαναν από κοινού οι: Δημήτρης Αδαμίδης – διοικητης του ΠΓΝΑ, Ιωάννης Πνευματικός – Διευθυντης ΜΕΘ ΠΓΝΑ, Κωνσταντίνος Βαδικόλιας – Καθηγητής Νευρολογίας ΔΠΘ και ο Μιχάλης Μαντατζής – επ. Καθηγητής Νευροακτινολογίας ΔΠΘ.