Τον επόμενο μήνα η κυβέρνηση θα μάθει τα προβλήματα της οδού Άβαντος της Αλεξανδρούπολης

Υπόψη κυβερνητικού κλιμακίου του οποίου θα προΐσταται υπουργός της κυβέρνησης θα τεθούν στις αρχές του επόμενου μήνα τα προβλήματα που απασχολούν τους μουσουλμάνους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης ή αλλιώς των κατοίκων της οδού Άβαντος.

Κομιστής του “φακέλου” στην Αθήνα θα είναι ο πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα και με μητρική γλώσσα την τουρκική “Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη” Γιασάρ Δαγλή.

Πάγια θέση του κου Δαγλή είναι το γεγονός πως στην οδό Άβαντος υπάρχει η αίσθηση ότι “απουσιάζει το κράτος” και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι ικανοποιημένος από την επικείμενη συζήτηση των προβλημάτων της γειτονιάς και στο δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης.

Μιλώντας στο “R” ο κος Δαγλή ευχαρίστησε το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης που έκανε επιτέλους δεκτή την πολλάκις διατυπωθείσα πρόταση για συζήτηση των θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο, από το οποίο ο πρόεδρος προσδοκά “να γίνει ένας προγραμματισμός ώστε τελικά να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής στη γειτονιά”, όπως λέει χαρακτηριστικά.

“Υπάρχουν δεκάδες επιμέρους προβλήματα” λέει στο “R” ο κος Δαγλή, αλλά το ζητούμενο είναι “να πάρουν θέση όλοι γι’ αυτά και μάλιστα να έρθουν στη γειτονιά και να τα δουν”. Ο κος Γιασάρ δεν θεωρεί τους ομόθρησκους του άμοιρους ευθυνών για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη γειτονιά, αλλά σίγουρα δεν είναι οι μονοι υπαίτιοι.

Σε μια προσπάθεια ιεράρχησης των προβλημάτων που χρήζουν επίλυσης, ο κος Δαγλή προτάσσει τη βελτίωση της λειτουργίας του μειονοτικού σχολείου της Αλεξανδρούπολης που είναι και το μοναδικό σχολείο της πόλης που λειτουργεί με διπλοβάρδια, ενώ και το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωνουν τα παιδιά δεν είναι κατάλληλο.

Στο ίδιο αυτό περιβάλλον, στο οποίο δεν υπάρχει ούτε μία υποτυπώδης παιδική χαρά, λειτουργεί τουλάχιστον ένας οίκος ανοχής, που οι περιοίκοι ζητούν την απομάκρυνση του, σημειώνοντας πως δεν ζητούν να κλείσει, αλλά να αλλάξει έδρα και να μεταφερθεί σε κάποιο πιο “απομονωμένο” σημείο.

Στην κατακλείδα όλων αυτών, το θετικό που προτάσσει ο κος Δαγλή είναι ότι “επιτέλους όλοι μαζί θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα ασχοληθούν με τα προβλήματα της γειτονιάς”.