Συν-διαχείριση του αεροδρομίου “Δημόκριτος” επιθυμεί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Την εμπλοκή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στη διαχείριση του αεροδρομίου “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης θεωρεί ως μία ενδιαφέρουσα προοπτική ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Κατά δήλωσή του μάλιστα, την ιδέα του αυτή την έχει μοιραστεί με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνο Λιντζεράκο στον όποιο είπε ότι πρέπει ο δήμος ο οποίος θέλει, κατ’ εξαίρεση από τον «Καλλικράτη», να του δοθεί το δικαίωμα να συμμετέχει στη διαχείριση των αεροδρομίων με οποιονδήποτε τρόπο”.

Ο κος Λαμπάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κο Λιντζεράκο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και αυτό με τον Διοικητή να δεσμεύεται να μεταφέρει στους προϊσταμένους του τη συγκεκριμένη πρόταση.

Ο δήμαρχος αποκάλυψε τη συνομιλία του με τον Διοικητή της ΥΠΑ ενώπιον του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου και ερωτώμενος σχετικά είπε ότι “με αυτή τη συμμετοχή θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε περισσότερο το τουριστικό προϊόν, να πλησιάσουμε περισσότερες αεροπορικές εταιρίες γιατί την αγωνία που έχουμε εμείς εδώ ως λαός του δήμου δεν την έχει κανένας σε οποιαδήποτε Αθήνα” καθώς και ότι “στα πολιτισμένα δυτικόευρωαϊκά και οικονομικά αναπτυγμένα κράτη δεν νοείται αεροδρόμιο χωρίς τη συμμετοχή του οικειου δήμου στη διαχειριση του. Και οικονομικά, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί τρόπος ώστε να μην υπάρχει μέσα κλονιστικό στοιχείο το οποίο μπορεί να εμφιλοχωρήσει και να δημιουργήσει πρόβλημα στα οικονομικά του δήμου”.

Όλα αυτά βέβαια με δεδομένο ότι το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης δεν περιλαμβάνεται σε κάποιο πακέτο ιδιωτικοποίησης προς τη Fraport, και παραμένει κρατικό.

Η ‘πρόταση’ του δήμαρχου βρήκε αντίθετους τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά θετικούς τους συμβούλους των παρατάξεων “Δήμος και Δημότες” και “ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη”. Ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ μάλιστα συμπλήρωσε ότι “αν τηρηθεί αυτό που ακούσαμε ότι θα γίνουνε δύο εδρες της νεοσύστατης διαστημικής υπηρεσίας του νεοσύστατου διαστημικού οργανισμού, είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας να έχουμε τα αντανακλαστικά έτοιμα να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ως Αλεξανδρούπολη και ως αεροδρόμιο τη δεύτερη έδρα, γιατί μαθαίνω ότι μια άλλη πόλη της Θράκης τη διεκδικεί χρησιμοποιώντας ως στοιχείο το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης” για να αποσπάσει την απόλυτη συμφωνία του κου Λαμπάκη.