Αυξητικές οι ροές των Τούρκων που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα και περνούν από τον Έβρο

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι τις τελευταίες ημέρες η “προσέλευση” Τούρκων υπηκόων στην Ελλάδα, οι οποίοι αναζητούν άσυλο στη χώρα μας ερχόμενοι στη χώρα μας μέσω του ποταμού Έβρου.

Η λέξη “προσέλευση” τίθεται σε εισαγωγικά προφανώς επειδή δεν μιλούμε για επισκέπτες, αλλά για ανθρώπους που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας ακολουθώντας τα χνάρια των προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές και “χρησιμοποιώντας” τα ίδια κυκλώματα διακίνησης παράτυπων μεταναστών που χρησιμοποιούν και εκείνοι.

Ειδικά στον Έβρο μέσα σε διάστημα περίπου μίας εβδομάδας έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί περίπου 40 Τούρκοι υπήκοοι, που επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα μας μέσω του ποταμού Έβρου.

Ασφαλείς πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες σχεδόν στο σύνολό τους ήταν οικογενειάρχες (κάποιοι είχαν μαζί και τα ανήλικα παιδιά τους) και κατά κύριο λόγο δημόσιο υπάλληλοι (εκπαιδευτικοί κ.α.), ενώ ανάμεσα τους εντοπίστηκαν και ορισμένοι δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αυξημένη ροή Τούρκων υπηκόων που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα περνώντας από τον Έβρο, ωστόσο είχε περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που είχαν καταγραφεί “μεγάλα κύματα” τέτοιων ροών.