Και στρατιώτες στην αντιΝΑΤΟϊκή πορεία της ΕΕΔΥΕ στην Αλεξανδρούπολη

Από μεγάλη συμμετοχή κόσμου χαρακτηρίστηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε χθες (Κυριακή 11/2) στην Αλεξανδρούπολη με κεντρικό σύνθημα την αντίδραση σε ενδεχόμενο κατασκευής και λειτουργίας ΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.

Οι προετοιμασίες της συγκέντρωσης, που ξεκίνησε με ομιλίες στο Δημοτικό Θέατρο και ολοκληρωθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ανήκε στην Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και την Ειρηνή και δη των παραρτημάτων της στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη.

“Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών”, ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία καθώς πάγια θέση της ΕΕΥΔΕ είναι ότι ο σχεδιασμος για εγκατάσταση βάσης του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη είναι υπαρκτός και αυτό βρίσκει τα μέλη της ευθέως αντίθετα.

Για τα μέλη της ΕΕΥΔΕ είναι καταδικαστέα η δράση του ΝΑΤΟ συλλήβδην, καθώς θεωρούν ότι η υπόστασή του δεν είναι ειρηνευτική αλλά κατά κύριο λόγο ιμπεριαλιστική.

“Οι φαντάροι ειναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά”, ήταν ένα ακόμα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην διάρκεια της πορείας, ειδικά δε όταν αυτή πέρασε μπροστά από το Διοικητήριο της ΧΙΙ Μ/Κ Μ/Π στην παραλιακή λεωφόρο.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στην πορεία, αλλά και σε όλη τη δράση συμμετείχαν και τουλάχιστον πέντε φαντάροι οι οποίοι μάλιστα φορούσαν κανονικά τις στολές της παραλλαγής τους.