Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Επιμελητήριο Έβρου

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε και φέτος το Επιμελητήριο Έβρου, σε μία εκδήλωση που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου τόσο της Αλεξανδρούπολης, όσο και του νομού εν γένει.

Από όλους τους ομιλητές που πήραν το λόγο επισημάνθηκε η ανάγκη στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής, καθώς παρά το γεγονός ότι διαφαίνεται μία σχετική οικονομική ανάπτυξη, τα προβλήματα παραμένουν πολλά.

Το Επιμελητήριο του Έβρου δομεί την πολιτική του για το 2018 σε τρεις άξονες: α) την δημιουργία της “Θερμοκοιτίδας” των επιχειρήσεων ή αλλιώς της Δομής Στήριξης των Επιχειρήσεων, β) την λειτουργία του καταστήματος προώθησης τοπικών προϊόντων Evros Store και γ) την ανάδειξη της θρακικής γαστρονομίας. Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με την ενίσχυση της προσπάθειας επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της επιχειρηματικότητας.

Στο “παραπολιτικό” σχόλιο της εκδήλωσης, άξιο αναφοράς είναι το φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και του βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Ρίζου, όταν ο πρώτος εξαπέλυσε μομφές κατά της κυβέρνησης και ο βουλευτής εκτίμησε ότι έπρεπε να εκφράσει φωναχτά τις ενστάσεις του.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωση βραβεύτηκαν και 11 επιχειρήσεις από ολο το νομό για την δράση και την προσφορά τους στην τοπική οικονομία.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση βρέθηκαν ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, οι βουλευτές Αναστάσιος Δημοσχάκης και Δημήτρης Ρίζος, ο πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας κ.α.