Τιμητικό μετάλλιο στον Σταύρο Παλακίδη από τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, κος Αντρέι Μασλόβ, απένειμε στον κ. Παλακίδη Σταύρο, Πρόεδρο της ΘΡΑΚΗ ΠΑΛΛΑΣ ΑΕ (ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου RamadaPlazaThraki), τιμητικό μετάλλιο ‘Για το έργο της διαιώνισης της μνήμης των πεσόντων υπερασπιστών της πατρίδας’ του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η τιμητική διάκριση δόθηκε για την πολύτιμη υλική και ηθική βοήθεια που προσέφερε ο κ. Παλακίδης Σταύρος στην ανέγερση του μνημείου προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Η σεμνή τελετή έλαβε χώρα το απόγευμα σε αίθουσα του ξενοδοχείου παρουσία λίγων φίλων και συγγενών καθώς και μελών του προσωπικού της εταιρείας ΘΡΑΚΗ ΠΑΛΛΑΣ ΑΕ.

Μετά την απονομή ο κ. Παλακίδης Σταύρος δήλωσε ότι ‘με μεγάλη προθυμία και χαρά βοήθησα στην ανέγερση του μνημείου, καθώς πιστεύω ακράδαντα πως η ανάπτυξη των πολιτιστικών δεσμών και επιχειρηματικών σχέσεων με την Ρωσική Ομοσπονδία είναι προς όφελος της πατρίδας μας εν γένει και ιδιαίτερα της Θράκης’.

Από την πλευρά του ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, κος Αντρέι Μασλόβ, δήλωσε ότι ‘σήμερα τιμούμε δεόντως έναν άνθρωπο που συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στην υποστήριξη της ρώσικης παρουσίας στην Αλεξανδρούπολη και ιδιαίτερα στην διαιώνιση της ιστορικής παρουσίας των Ρώσων στη Θράκη΄ καταλήγοντας ότι ‘θα ήθελα εκ μέρους του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας αλλά και της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα να σας ευχαριστήσω θερμά για το έργο σας και για το ότι είστε πάντα έτοιμος να συμπαρασταθείτε και το κάνετε ανιδιοτελώς. Αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση.’