(Βίντεο) Δέκα λεπτά με την Κάρμεν Ρουγγέρη που διασκεύασε το κλασσικό παραμύθι “Χένσελ & Γκρέτελ”

Στην Αλεξανδρούπολη ως προσκεκλημένη του βιβλιοπωλείου “Ελευθερουδάκης – Φωτεινή Σκαρλακίδου” βρέθηκε η αγαπημένη ηθοποιός και συγγραφέας Κάρμεν Ρουγγέρη, παρουσιάζοντας το νέο της βιβλίο με τον τίτλο “Χένσελ & Γκρέτελ”.

Η κα Ρουγγέρη παίρνει ως βάση το γνωστό κλασσικό παραμύθι και αναδομεί την ιστορία προτάσσοντας τα νοήματα που η ίδια θεωρεί σημαντικά για τα παιδιά (στα οποία απευθύνεται), ενώ η έκδοση συνοδεύεται και από ένα cd μουσικής η οποία αποτελεί και τη μουσική επένδυση της μεταφοράς του έργου στο σανίδι με τη μορφή όπερας για παιδιά.

Ο φακός του “R” εντόπισε την κα Ρουγγέρη στο Ιστορικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης αμέσως μετά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου της και μιλήσαμε μαζί της τόσο για το έργο, όσο όμως και για το παιδικό θέατρο με το οποίο η ίδια ασχολείται εδώ και περίπου 30 χρόνια.

Η Κάρμενη Ρουγγέρη, άλλωστε έχει πλέον ταυτίσει το όνομά της με το παιδικό θέατρο στην Ελλάδα και το καλοκαίρι θα την ξαναδούμε στην Αλεξανδρούπολη με το έργο “Χένσελ & Γκρέτελ” στη σκηνή και όχι στο χαρτί.