Φαντάροι από τον Έβρο λένε όχι σε εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκής βάσης στο νομό

Μία επιστολή που γράφτηκε από φαντάρους, που υπηρετούν στον Έβρο και συγκεκριμένα στο 3ΛΜΧ/3ΛΕΜ Βάλτου Ορεστιάδας διακινεί η ΕΕΔΥΕ Αλεξανδρούπολης και σύμφωνα με αυτήν, οι στρατιώτες δηλώνουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο εγκατάστασης ΝΑΤΟϊκής βάσης στον Έβρο.

Να θυμίσουμε ότι στις 11/2 η ΕΕΥΔΕ της Αλεξανδρούπολης διοργανώνει συλλαλητήριο στην πόλη ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βασης στο λιμάνι και η επιστολή των φαντάρων έχει ως εξής: 

“Είμαστε φαντάροι που υπηρετούμε στον 3 ΛΜΧ/3ΛΕΜ στον Βάλτο Ορεστιάδας. Στέλνουμε αυτή την επιστολή για να εκφράσουμε την εναντίωση μας στην συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία Νατοϊκής βάσης ελικοπτέρων στο λιμάνι της  Αλεξανδρούπολης. Γνωρίζουμε πως η δημιουργία της βάσης αυτής, καθώς και συνολικά η συμμέτοχη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των συνόρων της χώρας, την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού. Αντιθέτως θέλουν να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως γίνεται και με τη ΝΑΤΟικη βάση στη Σούδα της Κρήτης, ως ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, με αποτέλεσμα νέα δεινά για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής μας. 

Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας όσον αφορά την προσπάθεια που γίνεται να στοιχηθεί  ένα κομμάτι του ελληνικού λαού πίσω από εθνικιστικά-αλυτρωτικά συνθήματα, με αφορμή την ονομασία της ΠΓΔΜ, γεγονός που θεωρούμε πολύ επικίνδυνο. Τέτοιου είδους συνθήματα καλλιεργούν το μίσος μεταξύ των λαών. Εμείς έχουμε ξεκάθαρο πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με κανένα λαό. Αυτοί που προσπαθούν συνεχώς να χωρίζουν τους λαούς είναι οι πραγματικοί μας αντίπαλοι.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ Αλεξανδρούπολης και των υπολοίπων φορέων να διοργανώσουν κινητοποίηση στις 11/2 εναντία στη δημιουργία ΝΑΤΟικης βάσης στο λιμάνι της πόλης και πιστεύουμε πως κάθε φαντάρος πρέπει να στηρίξει με την παρουσία του αυτή την προσπάθεια.

Φαντάροι του 3ΛΜΧ/3ΛΕΜ Βάλτου Ορεστιάδας / ΚΝΕ Ο.Π. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης”