Η Εμινέ Ερντογάν ‘πολεμάει’ τον αναλφαβητισμό στην Τουρκία μέσω … Twitter

Περίπου τέσσερις μήνες ζωής στον μαγικό κόσμο των social media μετράει η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας, η οποία από τον Οκτώβριο του 2017 διατηρεί λογαριασμό στο Twitter!

Η Εμινέ Ερντογάν “τιτίβισε” για πρώτη φορά στις 12 Οκτωβρίου 2017 και έκτοτε φαίνεται ότι προσπαθεί να σχολιάσει αλλά και να ενισχύσει το προφίλ του συζύγου της προβάλλοντας μέσα απο τον λογαριασμό της τα έργα και τις ημέρες του.

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις της κας Ερντογάν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αφορούν τη στήριξη της ίδιας και του συζύγου της στην καμπάνια καταπολέμησης του αναλφαβητισμού στην Τουρκία, που έχει ξεκινήσει η τηλεπερσόνα του τουρκικού καναλιού ΑΤV, ονόματι Μουγκέ Αν’λ,  που παρουσιάζει την εκπομπή Tatlı Sert.

Στόχος της καμπάνιας, την οποία προωθεί μέσω του Twitter της η κα Ερντογάν είναι να μάθουν γραφή και ανάγνωση όσοι περισσότεροι από τους 2.500.000 αναλφάβητους ανθρώπους που ζουν σήμερα στην Τουρκία. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο πληθυσμός της γειτονικής χώρας ανέρχεται σε 80.000.000 κατοίκους, συμπεραίνει ότι το ποσοστό των αναλφάβητων -και δη στο έτος 2018- είναι σημαντικό.

Το προεδρικό ζεύγος συμμετείχε από κοινού στη συγκεκριμένη εκπομπή προς ενίσχυση της καμπάνιας με την κα Ερντογάν να δηλώνει μέσω του Twitter της ότι “το γεγονός πώς υπάρχουν 2.5 εκατομμύρια αναλφάβητοι άνθρωποι στη χώρα, σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε πολλά για να ενισχύσουμε την καμπάνια”.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι την περίοδο των μεγάλων διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη (2012-13) η χρήση του Twitter σε τουρκικό έδαφος είχε απαγορευτεί, ενω γενικότερα το καθεστώς Ερντογάν ασκεί μία ιδιότυπη λογοκρισία στα social media.

Όσοι πάντως επιθυμείτε να “ακολουθήσετε” την κα Ερντογάν μπορείτε να την αναζητήσετε με το ονοματεπώνυμο της. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι ενώ έχει 131.000 followers, η ίδια “ακολουθεί” μόνο τρεις λογαριασμούς από τους οποίους ο ένας είναι του συζύγου της και οι άλλοι δύο της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας. Αντίστοιχα και ο Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν, ακολουθεί τη σύζυγό του και τους δύο αυτούς λογαριασμούς.