“Υπάρχει αμερικανικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης” λέει ο Αμερικανός πρέσβης

Το γεγονός ότι οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται έντονα για την “ιδιωτικοποίηση” του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αποκάλυψε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στην εκπομπή “Ιστορίες” της Σίας Κοσιώνη.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρθηκε και σε πρόσφατη τυχαία συναντηση που είχε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, όπου κατά δήλωσή του, ο κος Δούκας τον ρώτησε εναγωνίως “πότε έρχονται οι αμερικάνοι”.

“Και χάρηκα, όταν βρέθηκα τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, όπου συνάντησα τον μάνατζερ του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και η πρώτη ερώτηση του ήταν: ‘Πρέσβη, πότε θα έρθουν οι Αμερικανοί'”, είπε χαρακτηριστικά ο κος Πάιατ.

(σ.σ. οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Ιανουρίου στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του)

Στη συνέντευξη του στη Σία Κοσιώνη, ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο τουρκικό αίτημα έκδοσης των 8 στρατιωτικών για να εκφράσει τις αμφιβολίες του σχετικά με τη διαφάνεια της Δικαιοσύνης στη γειτονική χώρα, ενώ σε γενικές γραμμές εμφανίστηκε ιδιαίτερα υποστηρικτικός απέναντι στην Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος διέψευσε κατηγορηματικά και τις φήμες περί νέας αμερικανικής βάσης στην Ελλάδα -ζήτημα που επίσης αφορά την Αλεξανδρούπολη κατά ορισμένους- λέγοντας ότι η χωρα του εξυπηρετείται επαρκώς από τη βάση της Σούδας και δεν προτίθεται να δημιουργήσει άλλη, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ούτε και στη Γερμανία.

Ολόκληρη τη συνέντευξή του, μπορείτε να τη δείτε εδώ: http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=300831