6.5 εκ ευρώ έχουν διατεθεί για τη Σαμοθράκη μετά τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2017

Το πόσο των 6.570.000 € έχουν διατεθεί άμεσα και έμμεσα στη Σαμοθράκης μετά τη θεομηνία της 25ης Σεπτεμβρίου που είχε πλήξει σοβαρά το νησί. Η πληροφορία προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη,  προκειμένου οι δύο δήμοι να συνεργαστούν για την εκτέλεση έργων αποκατάστασης στο νησί.

Όπως είπε ο κος Βίτσας, ο δήμος Σαμοθράκης είχε λάβει άμεσα 600.000 € και σε δεύτερο χρόνο 1.220.000 € από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ η έμμεση χρηματοδοτηση για τη Σαμοθράκη αφορά κονδύλια που διατέθηκαν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 4.750.000 € και προορίζονται για έργα οδοποιίας στο νησί.

Η συνάντηση των δύο δημάρχων που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, είχε ωστόσο την παροχή βοήθειας από την Αλεξανδρούπολη στη Σαμοθράκη μιας και ο νησιωτικός δήμος χρειάζεται την συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Αλεξανδρούπολης, την οποία και θα λάβει.

Έτσι, όπως εξήγησε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αλεξανδρούπολης Γιώργος Κουκουράβας η τεχνική υπηρεσία του δήμου Αλεξανδρούπολης θα αναλάβει την εκπόνηση μιας σειράς μελετών για το νησί που αφορούν την αποκατάσταση του Κέντρου Υγείας, ορισμένα έργα οδοποιίας καθώς και την αποκατάσταση του κτιρίου του δημαρχείου.

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είπε για τον Θανάση Βίτσα ότι είναι ένας «μοναχικός καβαλάρης», ενώ ο κος Βίτσας τον ευχαρίστησε άλλη μία φορά για την βοήθεια και τη συνεργασία.