Υπουργός Οικονομίας από την Αλεξανδρούπολη: “Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή”

Στη διαπίστωση ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή προχώρησε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο κος Παπαδημητρίου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη σε Έβρο και Ροδόπη με αφορμή τα εγκαίνια της λειτουργίας του Κέντρου Υποστήριξης Δανειοληπτών στην Παλαγία της Αλεξανδρούπολης, που θα γίνουν σήμερα στις 17.00

Χθες, Κυριακή, ο υπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Χρήστο Δούκα.

Εξερχόμενος της σύνάντησης με τον κο Πέτροβιτς, ο υπουργός ανέφερε ότι το 2018 θα είναι ένα έτος ορόσημο που θα βάλει τη χώρα πίσω στην κανονικότητα, όχι μόνο απ’ το θέμα της Ανάπτυξης αλλά επίσης και της εξόδου από τη σκληρή εποπτεία που έχουμε από το 2010.

Από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περιοχή μας, μένοντας ειδικά στο λιμάνι το οποίο μεταξύ αλλων ετοιμάζεται να φιλοξενήσει και την επένδυση του LNG, ενώ συνέδεσε την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία ετοιμάζεται να μπει η Αλεξανδρούπολη και με την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, εδώ.

Οι θεσμικοί τους οποίους συνάντησε ο κος Παπαδημητρίου, περιέγραψαν με αδρές γραμμές το προφίλ της περιοχής, με τον κο Πέτροβιτς να υπογραμμίζει την ανάγκη της απόδοσης του λεγόμενου 12% στις επιχειρήσεις καθώς και την ανάγκη για την αναβαθμιση των τελωνείων του νομού.

Ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης επικεντρώθηκε σε θέματα όπως η λιμενική ακαδημία, το σφαγειο των Φερών καθώς και η παραχώρηση του παλιού νοσοκομείου ενω σχολίασε ότι έμεινε ευχαριστημένος από τη συνάντηση του με τον υπουργό, ειδικά δε εφόσον διαπίστωσε στο πρόσωπό του έναν υπέρμαχο των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικου και Τομέα).