Μάκρη Αλεξανδρούπολης: Διέρρηξαν με τροχό το παγκάρι του ναϊσκου της Αγίας Παρασκευής

Δεύτερο κρούσμα διάρρηξης ναού στον Έβρο καταγράφεται σε διάστημα 48 ωρών. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των δραστών μπήκε το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στη Μάκρη της Αλεξανδρούπολης, το παγκάρι του οποίου παραβιάστηκε με τροχό!

Πιο συγκεκριμένα, επειδή το παγκάρι του ναΐσκου είναι μεταλλικό και σχεδόν αδύνατο να παραβιαστεί, οι δράστες επιστράτευσαν τροχό κοπής μετάλλων, όμως η λεία τους δεν ήταν μεγαλύτερη από δέκα ευρώ!

Ασφαλεις πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι ειδικά τους χειμερινούς μήνες, το παγκάρι του συγκεκριμένου ναΐσκου είναι σχεδόν πάντα άδειο και αποδίδει περίπου “20 ευρώ κάθε δέκα μέρες”, ενώ πολλές φορές εντοπίζονται μέσα σε αυτό ξένα νομίσματα – κυρίως βουλγάρικα λέβα και τουρκικές λίρες.

Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν οτι οι δράστες επιχείρησαν να παραβιάσουν και το παρακείμενο αναψυκτήριο αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι ζημιές στο παγκάρι του ναΐσκου αποκαταστάθηκαν με δωρέες από τεχνίτες και εμπόρους της πόλης, καθώς το κόστος της αποκατάστασης, αλλά και των υλικών θα ηταν δυσβάσταχτο για την ενορία της Μάκρης, στην οποία ανήκει.