Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στην Παλαγία της Αλεξανδρούπολης

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και οι τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο έκοψαν την κορδέλα του νεοϊδρυθέντος Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) στην Παλαγία της Αλεξανδρούπολης.

Το ΚΕΥΔ λειτουργεί στο ίδιο κτίριακό συγκρότημα όπου λειτουργούν και οι υπηρεσίες και η σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ και είναι πλέον ανοικτό για οποιονδήποτε επιθυμεί να το επισκεφτεί.

Όπως επεσήμανε και ο κος Παπαδημητρίου, ο στόχος των ΚΕΥΔ ανά την χώρα είναι να προσφέρουν υπηρεσίες ενημέρωσης σε όλους τους δανειολήπτες, φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις που μπορούν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη – Σταθάκη.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ που επικαλέστηκε ο υπουργός, υπάρχουν 120.000 – 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δύνανται να υπαχθούν στο νόμο, ενώ έχει διεκπεραιωθεί ήδη η διαδικασία για 15 από αυτές και ο αριθμός θα αυξηθεί κατακόρυφα τις επόμενες ημέρες, αφού έχει πλέον ολοκληρωθεί η διασύνδεση των τραπεζών με όλες τις οικονομικό-φορολογικές-αφαλιστικές πλατφόρμες (Τειρεσίας κλπ). Πάντως, ήδη 500 εταιρίες έχουν ξεκινήσεις τις διαδικασίες του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Με τα εγκαίνια του ΚΕΥΔ, ο κος Παπαδημητρίου ολοκλήρωσε μία διήμερη περιοδεία σε Έβρο και Ροδόπη κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συναντήσεις με θεσμικούς, αλλά και με επιχειρηματίες των περιοχών. Ειδικότερα τους επιχειρηματίες και τους παραγωγικούς φορείς του Έβρου, τους συνάντησε και συγκεντρωμένους στο Επιμελητήριο στην ειδική ανοιχτή συνάντηση που έλαβε χώρα εκεί και μετά την οποία αποχώρησε για την Αθήνα.