Τέλος στην “εβρίτικη” ονοματολογία για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ έβαλε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Τέλος ή έστω φρένο, έβαλε ο Γενικός Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης στην ονοματολογία που διακινείται τελευταία στον Έβρο αναφορικά με τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επόμενες εκλογές.

“Το 2018 θα είναι έτος εκλογών” είπε ο κος Αυγενάκης, και με δεδομένη την συγκεκριμένη πεποίθηση του, ρωτήθηκε από “R” αν προχωρούν οι διαδικασίες κατάρτισης των ψηφοδελτίων και με ποιο τρόπο συμβαίνει αυτό, αφού τα ονόματα που “παίζουν” στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο είναι σίγουρα περισσότερα από έξι (από όσα χωρούν δηλαδή στο ψηφοδέλτιο).

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ρητά ότι “χρίσμα ή κλείσιμο του ματιού δεν έχει πάρει κανένας πέρα από τους εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος” και ότι “οποιοσδήποτε επικαλείται τέτοιες δηλώσεις ή τέτοιες κινήσεις τάχαμου παρασκηνιακές, ρισκάρει”.

Κατά παραδοχή του ίδιου λοιπόν, ο μόνος Εβρίτης που έχει πάρει πράσινο φως για υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές είναι ο Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Έβρου, ενώ επισκέφθηκε και την Κομοτηνή για την αντίστοιχη εκδήλωση του εκεί τοπικού οργάνου.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κος Αυγενάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο Σκοπιανό ζήτημα για να κατηγορήσει την κυβέρνηση για εν κρυπτώ δράση και έλλειμμα ενημέρωσης προς τα υπόλοιπα κόμματα, καταδικάζοντας την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα προς τους πολιτικούς αρχηγούς ως “κατόπιν εορτής”. Παρόλα αυτά, ο κος Αυγενάκης -αν και ερωτηθείς επ’ αυτού- δεν αποκάλυψε αν η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεκριμένη πρόταση για το Σκοπιανό, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό είναι “ένα ζήτημα που δεν θα λυθεί εύκολα”.

Όσο για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές υποστηρίζουν πως αυτό διοργανώθηκε με αίτημα τη μη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων, η Νεα Δημοκρατία το μετέφρασε ως μία αντικυβερνητική διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων, ενω ο κος Αυγενάκης είπε και ότι “ο κος Τσίπρας έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί”.

Σχολιάζοντας, τέλος, το γενικότερο προφίλ του νομού Έβρου, ο κος Αυγενάκης δήλωσε ότι “Νέα Δημοκρατία σημαίνει δουλειές, δουλειές, δουλειές και δημιουργία συνθηκών όπου θα μπορέσουν να επενδύσουν όλοι σε συνδυασμό με ελάφρυνση του φορολογικού πλαισίου” και κατηγόρησε την κυβέρνηση για άσκηση “επιδοματικής” πολιτικής, η οποία δεν μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο από τη στενωπό της κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε και ενδεχόμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη, λέγοντας: “Θα ερθω σύντομα στην περιοχή σας είτε μόνος μου, είτε με τον Πρόεδρο του κόμματος για να κάνουμε κι άλλες επαφές με τους τοπικούς φορείς”.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Αλεξανδρούπολη, πριν από τον κο Αυγενάκη σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου Άκης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Έβρου Γιάννης Στάνγκογλου και ο βουλευτής του κόμματος στον Έβρο, Αναστάσιος Δημοσχάκης.