Κομοτηναίος αστυνομικός “έσωσε” Αλεξανδρουπολίτες στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας

Περιπετειώδης ήταν τελικά η εορταστική απόδραση μιας παρέας Αλεξανδρουπολιτών που είχαν αποφασίσει να περάσουν μερικές ημέρες στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας την περίοδο των Χριστουγέννων. Μη γνωρίζοντας επακριβώς το νομικό πλαίσιο της γειτονικής χώρας, η παρέα βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα του δημοφιλούς χιονοδρομικού κέντρου, καθώς ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν συνελήφθη να οδηγεί με αυξημένο το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του.

Η περιπέτεια τους όμως είχε αίσιο τέλος χάρη στη βοήθεια που τους παρείχε Έλληνας αστυνομικός από την Κομοτηνή, ο οποίος τους βοήθησε στην συνεννόηση με τις βουλγαρικές αρχές, αλλά και στην διεκπεραίωση όλης της διαδικασίας που προέκυψε από την συγκεκριμένη τροχαία παράβαση.

Πρόκειται για τον αρχιφύλακα της Α/Δ Κομοτηνής Αθανάσιο Στάσιο, ο οποίος συμμετέχει στις κοινές περιπολίες που γίνονται στο Μπάνσκο από κλιμάκια Ελλήνων, Βούλγαρων και Ρουμάνων αστυνομικών. Οι Αλεξανδρουπολίτες θέλησαν να ευχαριστήσουν τον συγκεκριμένο αστυνομικό, μέσω επιστολής που κοινοποιήσαν προς την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και την οποία εντοπίσαμε στο xronos.gr:

“Στις 23 Δεκεμβρίου 2017, στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας κατόπιν εξέτασης αλκοτέστ μεταβήκαμε στο αστυνομικό τμήμα λόγω υπέρβασης του επιτρεπόμενου ορίου κατανάλωσης αλκοόλ εκ μέρους του οδηγού. Άμεσα κατέφθασε στο τμήμα ο κ. Στάσιος κατόπιν κλήσης των βουλγαρικών αρχών. Η αρωγή του υπήρξε πολύτιμη τόσο για την συνεννόησή μας με τους Βούλγαρους αστυνομικούς, όσο και για την ενημέρωσή μας για τους νόμους της γείτονος χώρας και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Εκτός αυτού, ήταν εξαιρετικά ευγενικός, φιλικός και καθησυχαστικός έχοντας πλήρη συναίσθηση της ψυχολογικής μας πίεσης. Το ενδιαφέρον του ήταν ενεργό ακόμα και μετά την απομάκρυνσή μας από το τμήμα μέχρι την διευθέτηση των ζητημάτων που προέκυψαν, γεγονός που δείχνει ένα ιδιαίτερο ανθρώπινο πρόσωπο της υπηρεσίας σας. 
Τέτοιες πράξεις των οργάνων σας, συμβάλλουν στο να κερδίσει το κράτος την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της πολιτείας μας”.