Έβρος: 30 προσλήψεις θα κάνει ο ΑΚΡΙΤΑΣ μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2018

Την πρόθεση της να προσλάβει περίπου 30 άτομα μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2018 ανακοίνωσε η βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου AKRITAS που εδρεύει στον Προβατώνα του Έβρου. Η αύξηση του προσωπικού προκύπτει ως αποτέλεσμα του νέου στόχου της βιομηχανίας που είναι η αύξηση της παραγωγής με μία επιπλέον βάρδια στο οργανόγραμμα της επιχείρησης -την 4η- η οποία θα καθιστά το εργοστάσιο λειτουργικό επί 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα.

Αυτά ανακοίνωσαν από κοινού ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ευθύμιος Κωνσταντόπουλος και η πρόεδρος του ΔΣ Λουκία Σαράντη, μιλώντας στα ΜΜΕ επ’ αφορμής της επίσκεψης που έκαναν στη βιομηχανία ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος Τερτσούδης.

Ο AKRITAS δραστηριοποιείται στον κλάδο της ξυλείας εδώ και 40 χρόνια και σήμερα απασχολεί 240 εργαζόμενους, ωστόσο με τις συνεργασίες που συνάπτει κυρίως με τον κλάδο των μεταφορών, ο αριθμός των έμμεσων θέσεων εργασίας που προσφέρει ανέρχονται περίπου σε 3.000.

Παρ’ όλα αυτά αμφότερα τα στελέχη της AKRITAS επεσήμαναν ότι το οικονομικό περιβαλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται η βιομηχανία τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο, με την κα Σαράντη ειδικότερα να σημειώνει ότι το “country risk” σήμερα είναι αυξημένο, εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα δεν είναι αξιόπιστη χώρα στο εξωτερικό όπερ σημαίνει ότι ο κλάδος των εξαγωγών “υποφέρει”. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, υποστήριξε η κα Σαράντη, αν σκεφτεί κανείς τα υπέρογκα λειτουργικά κόστη στα οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν οι επιχειρήσεις, ενώ ο κος Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι ο AKRITAS μπορεί να ξεπερνά αυτούς τους σκοπέλους λόγω της μακρόχρονης πορείας του και των σχέσεων εμπιστοσύνης που έχει χτίσει με τους πελάτες του.

Ο διευθύνων σύμβουλος είπε ακόμη ότι μπορεί μεν ο AKRITAS να “αντέχει” μέσα στην δεδομένη συνθήκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης και δη τέτοιες που δεν εξαρτώνται από τις ενέργειες της εταιρείας, αλλά αγγίζουν πια τα όρια των ευθυνών του κράτους. Σε αυτό το πλαίσιο έβαλε την ανάγκη για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου στον Έβρο καθώς και την εκτέλεση των έργων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της ανάγκης για αναβάθμιση των υποδομών και πίεσης προς την κυβέρνηση να συμβεί αυτό κινήθηκαν οι δηλώσεις τόσο του κου Πέτροβιτς, όσο και του κου Μέτιου. Και οι δύο επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι ο AKRITAS είναι πλέον η μοναδική μονάδα παραγωγής “μοριοσανίδας” στην Ελλάδα, αφού όλες οι αντίστοιχες του κλάδου υπέκυψαν στην πίεση της κρίσης.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής της εταιρίας Κώστας Παπαϊωάννου, η “μοριοσανίδα” είναι ένα προϊόν τεχνητής ξυλείας για το οποίο ο AKRITAS έχει αναπτύξει υψηλή τεχνογνωσία και δύναται να παράγει μεγάλες ποσότητες ετησίως.

O AKRITAS εξάγει προϊόντα σε μία σειρά χωρών της Βαλκανικής και όχι μόνο, ενώ στο μέλλον φιλοδοξεί να ξεκλειδώσει και νέες αγορές. Η οικονομική δραστηριότητα της βιομηχανίας για το 2017 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, καθώς είναι εισηγμενη στο Χρηματιστήριο και η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τον προσεχή Μάρτιο.