Παρουσίαση του βιβλίου “Τυχερό” στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Το βιβλιοπωλείο «Βαταμίδη» και το καφέ-βιβλιοπωλείο «Κάφκα» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη και τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Τυχεριωτών Αλεξανδρούπολης, φιλοξενούν το συγγραφέα Κώστα Καβανόζη  για την παρουσίαση του βιβλίου του “Τυχερό”.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης (Αίνου 46) την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 στις 19:30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Χρήστος Βασματζίδης (δικηγόρος), ο Χρήστος Χατζηπέμου (δικηγόρος), ο Κωνσταντίνος Παπαγιάννης (καθηγητής αγγλικών) και ο συγγραφέας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το Τυχερό είναι ένα µυθιστόρηµα συγκροτηµένο από γεγονότα· αφηγείται µια αληθινή, τραγική ιστορία. Η εκκένωση της Ανατολικής Θράκης το 1922 και η εγκατάσταση του νεαρού Βαγγέλη Βολοβότση στο χωριό Τυχερό του Έβρου, ο χωρισµός του από τον επτάχρονο γιο του εξαιτίας του Εµφυλίου, η ανοικοδόµηση από Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες του ουγγρικού χωριού Μπελογιάννης και η επιστροφή στην πατρίδα συνθέτουν –µε άξονα το πρώτο θανατηφόρο δυστύχηµα της Ολυµπιακής Αεροπορίας– έναν µυθιστορηµατικό κόσµο δηµιουργηµένο αποκλειστικά από αυτούσια στοιχεία του υπαρκτού. Το Τυχερό εισχωρεί στην πραγµατικότητα χρησιµοποιώντας ως αφηγηµατικό υλικό πηγές, συµβάντα και µαρτυρίες και αναζητεί τη λογοτεχνική της διάσταση ενδίδοντας χωρίς δισταγµό στις ψευδαισθήσεις της Ιστορίας.