Άλικα Κόκκινα: Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Μαρίας Τολούδη

Το Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης φιλοξένησε την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Τολούδη, που φέρει τον τίτλο “Άλικα Κόκκινα”.

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από το Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης και προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον στο βιβλιόφιλο κοινό της πόλης.

Το βιβλίο “Άλικα Κόκκινα” αποτελείται από 48 διηγήματα της Μαρίας Τολούδη, που περιέχουν και βιωματικά στοιχεία καθώς η Μαρία ασχολήθηκε και ασχολείται με την χαρτογράφηση του κοινωνικού προφίλ του Έβρου. Ακόμη και η επαγγελματική της ενασχόληση είχε να κάνει με την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, την διασυνοριακότητα, την στήριξη μειονοτικών ομάδων, την προστασία των βιοτόπων του νομού, την αειφορία γενικότερα.

Οι επισκέψεις της στα χωριά του Έβρου υπήρξαν πολλές και η επαφή της με τους ανθρώπους της υπαίθρου και τις ιστορίες τους την ενέπνευσαν για να δημιουργήσει αυτή την “κόκκινη λάρνακα”, στην οποία έκλεισε “διηγηματοποιημένες” αφηγήσεις παλαιότερων, ως παρακαταθήκη για τους νεότερους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Καπα Εκδοτική”. Τον σχεδιασμό έκδοσης είχε ο Ιωάννης Τσίγκας και την επιμέλεια και τις διορθώσεις έκανε η Σωτηρία Αποστολάκη.