Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη: Δεμένο μέχρι νεοτέρας το Σαμοθράκη Ι -Συνεχίζει δρομολόγια το ΣΑΟΣ ΙΙ

Δεμένο μέχρι νεοτέρας θα παραμείνει το “Σαμοθράκη Ι” με απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και λόγω βλάβης που παρουσίασε κατά την επιστροφή του από τη Σαμοθράκη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου έχει ως εξής: “Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες (19/01), το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ότι μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι” Ν.Π. 12474, προερχόμενο από λιμένα Σαμοθράκης, με επτά (07) επιβάτες, παρουσίασε δυσλειτουργία στο σύστημα διεύθυνσης.
Άμεσα προς διενέργεια επιθεώρησης μετέβη Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα”

Την ίδια ώρα η SAOS Ferries, παρά το γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες υποστηρίζει ότι το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ πρέπει να τεθεί σε ακινησία επειδή πρέπει να του γίνουν επισκευές, πήρε ακόμη μία παράταση μιας εβδομάδας στην έναρξη της ακινησίας του πλοίου και έτσι θα συνεχίσει να εκτελεί δρομολόγια μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου, τουλάχιστον.

Στο φόντο όλων αυτών αναμένεται η νηολόγηση του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ, στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη εις αντικατάσταση του ΣΑΟΣ ΙΙ, ενώ εδώ και δύο ημέρες κάνουν το γύρο του διαδικτύου οι φωτογραφίες του πλοίου “Παναγία Αγιάσου” που φέρει πάνω του το λογότυπο της SAOS Ferries, και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται παρασύρθηκε την Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά, όπου παρέμενε αγκυροβολημένο -και εκτός κυκλοφορίας- επί σειρά ετών.