Στη Βουλή το “πρόβλημα” του παραολυμπιονίκη Δ. Καρυπίδη με την απόσπαση του προπονητή του

Στη Βουλή μεταφέρει την αγανάκτηση του Αλεξανδρουπολίτη αθλητή υψηλών επιδόσεων στην κολύμβηση για ΑμεΑ Δημήτρη Καρυπίδη, ο βουλευτής της ΝΔ στον Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ίδιος ο Δημήτρης Καρυπίδης έκανε γνωστό μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook ότι έχει μείνει χωρίς προπονητή, καθώς η αίτηση του κου Γιώργου Τυλιγαδά για απόσπαση στην Αλεξανδρούπολη δεν εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Ο Γιώργος Τυλιγαδάς είναι ο άνθρωπος που προπονεί τον Δημήτρη Καρυπίδη από την έναρξη της ενασχόλησής του με την κολύμβηση και είναι ο άνθρωπος που τον έχει οδηγήσει σε όλες τις επιτυχίες που έχει συγκεντρώσει, πλην όμως φέτος το αθλητικό δίδυμο δεν μπορεί να είναι μαζί γιατί ο Γιώργο Τυλιγαδάς ως εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης πρέπει να επιστρέψει στην οργανική του θέση στο νομό Φθιώτιδας.

Ο Δημήτρης Καρυπίδης είχε εκφράσει την αγανάκτησή του καθώς ο προπονητής του έχει τις προϋποθέσεις λήψης της απόσπασης, όμως αυτό δεν συνέβη και ως εκ τούτου μένει μόνος του.

Την αγωνία αυτή του αθλητή ενστερνίστηκε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης ο οποίος υπέβαλε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας, που έχει ως εξής:

  1. Θα αποκαταστήσετε την αδικία και θα εγκρίνετε την απόσπασή του προπονητή του Παραολυμπιονίκη της Κολύμβησης, Δημήτρη Καρυπίδη, ώστε αυτός να συνεχίσει απερίσπαστος την προετοιμασία του για τους επερχόμενους διεθνείς αγώνες; Θα πράξετε το ίδιο και για άλλους προπονητές, που προφανώς αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα;
  2. Με ποιους άλλους τρόπους μπορείτε να συμβάλλετε στη σωστή προετοιμασία του Παραολυμπιονίκη μας, ώστε να προσφέρει και πάλι στιγμές υπερηφάνειας στην Ελλάδα και τον Έβρο μας;»